Premiere på Grethe

TV-DRAMA. Peter Frödin, Anders W. Berthelsen og Trine Pallesen er blandt skuespillerne i TV 2's nye komedieserie "Grethe", der har premiere den 3. januar. Serien er støttet via Public Service Puljen.

Mød Familien Bynke og deres topkaotiske hverdag, hvor alt roder, tiden er knap, kærligheden rusten, et kobberbryllup står for døren, og børnene lever i deres egne verdener. Jørgen (Anders W. Berthelsen) og Charlotte (Trine Pallesen) beslutter sig for at få en ung pige i huset til at styre tropperne. Efter en større ansøgningsrunde møder de Grethe (Peter Frödin), som er en ældre kvinde med nogle helt andre værdier og traditioner end deres og en stor bunke røverhistorier.

"Grethe kan det, vi fortravlede mennesker med smartphone og tablet i hænderne er forhindrede i. Vi skal kigge lidt op over skærmene og se, hvordan der ser ud i virkeligheden. Vi beder ungerne om at lægge deres telefoner, som er deres måde at være sammen med venner på, fordi vi bliver frustrerede og får fornemmelsen af ikke at forstå dem helt", siger instruktør Jarl Friis-Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter programmer, der i et væsentligt omfang lever op til de fastsatte public service målsætninger for ordningen – originalitet, betydning og kvalitet. 

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer. 

Læs mere.

Jarl Friis-Mikkelsen er idémand og instruktør, mens serien er skrevet af Karina Dam og Thomas Glud. Mia Marie Borup har produceret for Mastiff til TV 2 med støtte fra Public Service Puljen.

Der var primetime-premiere på "Grethe" tirsdag den 3. januar 2017. Hele serien er tilgængelig på TV 2 PLAY.

Trailer