Premiere på Højt skum – en film om Storm P

PREMIERE. Dokumentarfilmen "Højt skum – en film om Storm P" af instruktør Jørgen Vestergaard får premiere 7. februar.

Robert Storm Petersen (1882-1949) var lige så alsidig, som han var flittig. Derfor er hans efterladte produktion af figurer, tegninger, malerier, tegnefilm, tegneserier og fortællinger en uudtømmelig kilde til jubel og undren. Næppe nogen anden dansker – bortset fra H.C. Andersen – har bidraget så meget til folkevid og sproglig fornyelse som Storm P. Det vil portrætfilmen "Højt skum" gerne bevise: Filminstruktør Jørgen Vestergaard har levendegjort tegneseriefigurerne Peter og Ping, der boede på Storms skrivebord fra 1922 til 1949, og fået dem til at fortælle om deres liv med kunstneren og privatmennesket. Med sine daglige avistegninger stimulerede han vores lattermuskler, men han var også samfundskritiker, filosof og seriøs maler.

"Højt skum" er en biografisk dokumentarfilm, der i et sammenspil med animation og skuespil portrætterer Storm P.'s liv som multikunstner og privatperson.

Anders Worm, der er udannet fra Den Danske Filmskoles animationslinje, har animeret filmens gennemgående fortællere Peter og Ping. Kurt Ravn og Ina-Miriam Rosenbaum lægger stemmer til Peter og Ping gennem manuskriptforfatter Bo hr. Hansens replikker.  Nikolaj Kopernikus, Jesper Asholt, Jens Jørn Spottag og Lars Ranthe er med til at vække Storm P.’s univers til live ved at opføre monologer og lægge stemme til Flue-tegningerne.

Filmen er produceret af Svend Johansen for Filmforsyningen og JV Film & Tv med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

HØJT SKUM trailer from svend johansen on Vimeo.

Tags: Højt Skum