Premiere på Iqbal & Den Indiske Juvel

PREMIERE. ’Iqbal og Den Indiske Juvel’ er tredje film i serien om drengen Iqbal og hans venner. Filmen er instrueret af Oliver Zahle, og store dele af filmen er optaget i New Delhi. ’Iqbal og Den Indiske Juvel’ er i biograferne fra den 20. september.

Torsdag den 18. september er der premiere på den nyeste film i serien om Iqbal, hans venner og resten af familien Farooq i New Delhi. 

I filmen bliver Iqbals tante Fatwa udnævnt til vogter af Den Indiske Juvel, og Iqbal overtaler – primært for at slippe for skolen – sin far til at hele familien skal med til Indien for at overvære ceremonien. Men som altid går det ikke lige som planlagt, og pludselig har Iqbal fået raseret en kirke og bliver smidt ud af skolen. Nu kan han glemme alt om turen til Indien, men da Iqbal overtaler tante Fatwa til at starte på en indisk skole i stedet, bliver han genforenet med resten af familien i New Delhi. Men genforeningen bliver hurtigt spoleret, da Den Indiske Juvel bliver stjålet og Iqbals far smidt i fængsel. Iqbal og hans venner må nu lægge deres hidtil vanskeligste plan og ikke længe efter, går den vilde jagt gennem New Delhis gader for at finde både Den Indiske Juvel og redde far.

I rollen som drengen Iqbal ses endnu engang Hircano Soares. Den indiske pige Abhaya spilles af Vidhi Christine Kastebo, mens Tine Rangan Thiesgaard vender tilbage som tante Fatwa og Runi Lewerissa som far. Derudover medvirker Martin Brygmann som lærer Jeppe, Lars Brygmann som ambassadøren og ikke mindst den indiske skuespiller Saswata Chatterjee som filmens politiinspektør Puha.

’Iqbal & Den Indiske Juvel’ er instrueret af Oliver Zahle, som også instruerede den forrige film i serien, der vandt Svendprisen for bedste børnefilm. Filmene om Iqbal er baseret på Manu Sareens bøger og manuskriptet er skrevet af Mikael Olsen. 

Filmen er produceret af Christian Steengaard Potalivo og Mikael Olsen for Miso Film i samarbejde med indiske Frames Per Second Film. ’Iqbal & Den Indiske Juvel’ er støttet af Det Danske Filminstitut.