enda
Person

Oliver Zahle

(1969 – )

Satiriker, forfatter og instruktør. Født 24/3 1969. Lavede i begyndelsen af sin karriere børneradio på DRs P3, og DR blev også stedet, hvor Zahle blev introduceret til tv-mediet og resten af det hold, der sammen med Lars le Dous skulle komme til at udgøre et fast makkerskab i mange produktioner. Blandt disse var bl.a. Jens Korse og Karsten Andersen, der i dag er partnere med Zahle i produktionsselskabet Hurlumhejhuset.

Zahle har gennem årene lavet en lang række satireprogrammer til både radio og tv. Han debuterede som filminstruktør med kortfilmen ''Fremkaldt'' (2008) og har bl.a. siden instrueret tv-serierne ''Krysters kartel'' (2009) og ''Pendlerkids'' (2012) samt spillefilmene ''Iqbal & superchippen'' (2016) og ''Iqbal & den indiske juvel'' (2018).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Iqbal & Den Indiske Juvel 2018 Instruktion DK/Spillefilm
Iqbal & superchippen 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Pendlerkids 2012 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Piggy 2012 Historie DK/Kort fiktion
Taynikma - Legenden om Rax 2011 Stemme DK/Kort fiktion
Jensen & Jensen 2011 Manuskript, Stemmeinstruktør DK/Spillefilm
Krysters kartel 2009 Instruktion, Manus Tv-serie
Fremkaldt 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Max 2007 Manus Tv-serie
Et rigtigt menneske 2001 Benny DK/Spillefilm
Bånd på livet 2000 Kristian/Jacob, Manuskript DK/Kort fiktion
Find dig selv 2000 Nikolaj, Manuskript DK/Kort fiktion
Dødsjov 2000 H.C., Manuskript DK/Kort fiktion
Forunderlige Frede 1996 Betjent + Stemmer, Manuskript, Ide Tv-serie
Sku’ du spørge fra nogen? 1994 Medvirkende, Manuskript Tv-serie
Ankomst 23:30 1992 Medvirkende DK/Kort fiktion