Premiere på Iqbal og superchippen

PREMIERE. Iqbal, Sille og Tariq er tilbage i Oliver Zahles "Iqbal og superchippen". Filmen er baseret på Manu Sareens bogserie og kan ses i biografen fra 15. december.

Iqbal og Sille har boet dør om dør, siden de var små og er bedste venner. Men gaden skal byfornyes, og det er uheldigvis Æselmand og Svinet, der står for projektet. For de to forbrydere er byggeprojektet i virkeligheden et skalkeskjul for at få fingrene i den olie, de har fundet under Blågårdsgade, og som kan gøre dem til milliardærer. For at undgå at skulle flytte væk fra hinanden må Iqbal og Sille nu tage kampen op mod Æselmand og Svinet og skaffe penge til at købe deres ejendom. Da Iqbal får fat i en chip, som rummer magisk energi, får børnene overbevist Æselmand og Svinet om at købe chippen, så de kan købe deres ejendom tilbage. Men forbryderne snyder dem, og nu må Iqbal, Sille, Tariq og de voksne i Blågårdsgade sætte alt ind på at få chippen tilbage og afsløre Æselmand og Svinets hemmelige plan.

"Iqbal og superchippen" er opfølger til "Iqbal og den hemmelige opskrift" fra 2015, begge film er baseret på Manu Sareens bogserie om drengen Iqbal og hans venner.

Oliver Zahle har instrueret filmen, der ligesom første film har manuskript af Renée Toft Simonsen. Filmen er produceret af Mikael Olsen og Christian Steengaard Potalivo for Miso film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Iqbal og superchippen" kan ses i biograferne fra 15. december.

Trailer