Premiere på Markedets lov

PREMIERE. Stéphane Brizés franske arbejdsløshedsdrama "Markedets lov" har dansk premiere den 5. maj. Filmen har modtaget arthouse-støtte fra Det Danske Filminstitut.

I den engelske oversættelse har "Markedets lov" fået titlen "The Measure of a Man", og det er lige præcis dét, som filmen kredser om. Hvor langt vil en mand gå for at bevare sin integritet og få dagligdagen til at løbe rundt?

Den klassiske arthouse-film handler om den 51-årige mand Thierry, der har mistet sit job og nu forsøger at få tilværelsen til at hænge sammen for sig selv og familien. Han vil ikke gå fra hus og hjem – så vil alle de anstrengelser, de har gjort sig gennem tiden, være forgæves. For at komme ud af arbejdsløsheden må Thierry igennem adskillige nedværdigende jobinterviews og ydmygende jobsøgningskurser, indtil han en dag endelig får arbejde som vagt i et indkøbscenter. Men lettelsen og begejstringen afløses hurtigt af moralske komplikationer, og Thierry må beslutte om den menneskelige værdighed, som følger med fast indtægt, er prisen værd.

DFI-støtte til import af arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

"Markedets lov" var i 2015 udtaget til hovedkonkurrencen på Cannes Film Festival. Filmen blev tildelt en hæder af den Økumeniske Jury, mens hovedrolleindehaveren Vincent Lindon løb af sted med prisen for Bedste Skuespiller. Lindon har desuden vundet priser for sin præstation ved blandt andet European Film Award og den franske César-prisuddeling. 

Den franske film har modtaget arthouse-støtte af Det Danske Filminstitut og distribueres af Øst for Paradis.