enda

Markedets lov

Stéphane Brizé, Frankrig, 2015

93 min.U/Spillefilm

'Markedets lov' handler om arbejderen Thierry, der har mistet sit job, og forsøger at få tilværelsen til at hænge sammen for familien. Han må igennem mange nedværdigende jobinterviews og ydmygende jobsøgningskurser, inden han endelig får arbejde som vagt i et indkøbscenter. Men glæden overskygges hurtigt af moralske implikationer og Thierry må beslutte om genoprettelsen af hans egen menneskelige værdighed, som følger med en fast indtægt, er prisen værd.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel La loi du marché
Dansk titel Markedets lov
Instruktør Stéphane Brizé
Medvirkende Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskab Nord-Ouest Productions
Dansk distribution Øst for Paradis
Dansk biografpremiere 05.05.2016
Premierebiografer Odense, Grand, Biffen (Aalborg), Øst for Paradis (Århus), Gentofte Kino, Empire, Klovborg Kino, Nicolai Biograf (Kolding), Valby Kino
Aldersgrænse Tilladt for børn over 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Nord-Ouest Productions
Dansk distribution Øst for Paradis

Instruktion

Instruktion Stéphane Brizé

Medvirkende

Medvirkende Vincent Lindon
Medvirkende Karine de Mirbeck
Medvirkende Matthieu Schaller

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.