Premiere på Mit livs konfirmation

DOKUMENTARPREMIERE. Hvad betyder konfirmationen for de unge i dag? Dokumentarserien 'Mit livs konfirmation' af Ulla Søe går tæt på fem unge konfirmander og deres forberedelser og forventninger til den store dag. Første afsnit har premiere på TV 2 den 10. april.

Fem meget forskellige unge har valgt at blive konfirmeret, og det betyder masser af forberedelse for alle. Der er tøjkøb, invitationer og borddækning – men er det mor og far, der bestemmer? Der er også nervøsitet og vild spænding, for det er en dag, man kun får én af i sit liv. 

I 'Mit livs konfirmation', en dokumentarserie i to dele på TV 2, kommer seerne rundt i forskellige miljøer fra hele landet. Trods forskelligheder har alle familier det til fælles, at kærligheden mellem generationer er i centrum.

”Jeg ser konfirmationen som en fantastisk ramme, hvorigennem der kan portrætteres en generation med både fortid, nutid og tanker om fremtid. Men også en generation med både glæder, sorger og udfordringer. Hvor konfirmationen tit er blevet skildret som det punkt, hvorfra der skues fremad mod voksenlivet, har det været min hensigt i højere grad at kigge tilbage i tiden og udfolde, hvordan konfirmanderne fortolker det liv, de har levet, og de relationer, de har fået,” fortæller seriens instruktør Ulla Søe.

’Mit livs konfirmation’ er produceret af Mette Mailand for Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup. 

Premiere

Hvad: Dokumentarserie ’Mit livs konfirmation’

Hvor: TV 2 og TV 2 PLAY

Hvornår: 10. og 17. april kl. 20.50

Læs mere