Premiere på Rejsen til fjerkongens rige

PREMIERE. Torsdag den 10. april er der premiere på Esben Toft Jacobsens svensk-danske animationseventyr "Rejsen til fjerkongens rige."

Den lille kanin Johan bor med sin far på et skib. Det har de gjort så længe Johan kan huske. Johans mor er der ikke længere. Hun blev en dag hentet af Fjerkongen. En stor slags fugl, som Johan ikke rigtig ved, hvem er. Johan vil gerne lære at sejle deres skib - så kan han sejle til Fjerkongens Rige, for han tror nok, at det må være der, hans mor er. En dag da Johans far henter forsyninger og Johan er alene på skibet, modtager han et opkald på radioen om Fjerkongen, og så sejler han af sted på eventyr på egen hånd.

"historien er også en fortælling om at miste og savne" - Esben Toft Jacobsen

"Rejsen til fjerkongens rige" havde verdenspremiere på Berlin-festivalen i februar. 

"Umiddelbart er 'Fjerkongens rige' en historie om en lille kanin, der tager på en eventyrlig rejse til et fremmed land. Men samtidig rummer historien også en fortælling om at miste og savne – og om, hvordan man håndterer savn. Vi håber, at filmen vil tale til både børn og voksne, fordi der er flere lag i den," fortæller instruktør Esben Toft Jacobsen. 

Læs mere om tankerne bag filmen i portrættet Tågebanker og fabelfjer af instruktøren og manuskriptforfatter Jannik Tai Mosholt. 

"Rejsen til fjerkongens rige" er en dansk-svensk koproduktion. Petter Lindblad har produceret for CB Sverige med Sarita Christensen fra Copenhagen Bombay som koproducent. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.