enda

Esben Toft Jacobsen

(1977 – )

Animationsinstruktør. Født 1977 i Danmark. Har gået på Den Danske Designskole og er sidenhen uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2006. Esben Toft Jacobsen har tidligere arbejdet som freelance kunstner og animator på diverse computerspil, inden han kom til Copenhagen Bombay, hvor han har udviklet og instrueret flere produktioner. I 2007 fik Esben en speciel mention på Berlinalen for sin afgangsfilm "Drengen i kufferten", og i 2008 blev han inviteret til at deltage i den årlige talentcampus på Berlinalen.

"Den kæmpestore bjørn" er Toft Jacobsens første spillefilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Rejsen til Fjerkongens Rige 2014 Instruktion, Manuskript, Klipper, Storyboard U/Spillefilm
Den kæmpestore bjørn 2011 Instruktion, Klipper, Manuskript, Storyboard, Figurdesign, Matte painter DK/Spillefilm
Carsten & Gittes filmballade 2008 Instruktør (Kiwi & Strit) DK/Kort fiktion
Paragraf 15 2007 Grafik DK/Kort fiktion
Drengen i kufferten 2006 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Animated Feature Prize Adult Jury 2011 Chicago Int. Children's Film Festival 2011 Den kæmpestore bjørn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Den kæmpestore bjørn
Seattle International Film Festival 2012-05-17 Den kæmpestore bjørn
TIFF Kids 2012-04-10 Den kæmpestore bjørn
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2011-12-04 Den kæmpestore bjørn
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Den kæmpestore bjørn
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 Den kæmpestore bjørn
Chicago Int. Children's Film Festival 2011-10-21 Den kæmpestore bjørn
London Film Festival 2011-10-12 Den kæmpestore bjørn
Amsterdam Cinekid 2011-10-12 Den kæmpestore bjørn
Busan International Film Festival 2011-10-06 Den kæmpestore bjørn
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2011-10-06 Den kæmpestore bjørn
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2011-08-19 Den kæmpestore bjørn
Sarajevo Film Festival 2011-07-22 Den kæmpestore bjørn
Wellington - New Zealand Film Festival 2011-07-14 Den kæmpestore bjørn
Sydney Film Festival 2011-06-08 Den kæmpestore bjørn
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2011-06-06 Den kæmpestore bjørn
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2011-05-29 Den kæmpestore bjørn
Stuttgart International Animation Film Festival 2011-05-03 Den kæmpestore bjørn
Stockholm Film Festival Junior 2011-04-11 Den kæmpestore bjørn
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2011-04-06 Den kæmpestore bjørn
Malmö, BUFF 2011-03-15 Den kæmpestore bjørn
Berlinale 2011-02-10 Den kæmpestore bjørn
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Carsten & Gittes filmballade
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Carsten & Gittes filmballade
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.