Premiere på Sahlstrøms I dine hænder

PREMIERE. Samanou Acheche Sahlstrøms debutfilm "I dine hænder" får biografpremiere den 21. maj. Filmen vandt tidligere på året to priser på Göteborg International Film Festival.

"I dine hænder" handler om Maria og Niels. Hun er en ung og omsorgsfuld sygeplejerske, der længes efter frihed. Han er en uhelbredeligt syg patient, der gerne vil til Schweiz for at begå assisteret selvmord. Sammen drager de på en intens rejse, der bringer dem tættere på hinanden, men også tættere på deres drømme.

"Jeg har klart en forkærlighed for den tragiske fortælling. Den rører mig. Tragedien skaber på mange måder sin egen logik. Det er noget smukt og naivt over at tage kampen op mod ting, man ikke kan vinde over", fortæller Samanou Acheche Sahlstrøm.

Læs hele interviewet At rejse med en død mand.

Filmen, der er en krydsning mellem en roadmovie og et kammerspil, en tragedie og en kærlighedshistorie, er Acheche Sahlstrøms spillefilmdebut.

To priser i Göteborg

"I dine hænder" vandt i januar hele to priser til filmfestivalen i Göteborg. Filmen vandt festivalens hovedpris, Dragon Award, for bedste spillefilm samt den internationale kritikerpris, den såkaldte FIPRESCI-Award. Med hovedprisen fulgte en million svenske kroner.

Filmen er produceret af Sara Namer for Meta Film med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen. På rollelisten er Lisa Carlehed, Peter Plaugborg, Johanna Wokale, Kirsten Olesen og Gustav Dyekjær Giese.

"I dine hænder" får premiere torsdag den 21. maj

Trailer