enda

Samanou Acheche Sahlstrøm

(1982 – )

Født 1982, Frankrig. Kom til Danmark i 2001 og startede som elev på Zentropa året efter. Uddannet på Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2011, hvorfra han tog afgang med 'Les amours perdues' (2011).

Sahlmstrøm spillefilmdebuterede med 'I dine hænder' (2015). Hans anden spillefilm 'Til vi falder' (2018) vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle (Dar Salim) på Tallinn Black Nights Film Festival.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Til vi falder 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
I dine hænder 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Min Bror 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Les amours perdues 2011 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Antichrist 2009 Personlig assistent (von Trier), Personlig assistent (von Trier) DK/Spillefilm
Papa 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Hjemve 2007 Producerassistent DK/Spillefilm
De unge år 2007 Assistent DK/Spillefilm
Dear Wendy 2005 Producerassistent DK/Spillefilm

Som Samanou Acheche

Title År Funktion Category
Brødre 2004 Produktionsassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste nordiske film 2015 Göteborg International Film Festival 2015 I dine hænder
FIPRESCI AWARD 2015 Göteborg International Film Festival 2015 I dine hænder
Bedste skuespiller 2018 Tallinn Black Nights Film Festival 2018 Til vi falder
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tallinn Black Nights Film Festival 2018-11-16 Til vi falder
Tallinn Black Nights Film Festival 2015-11-13 I dine hænder
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 I dine hænder
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 I dine hænder
Mumbai Film Festival 2015-10-29 I dine hænder
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 I dine hænder
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 I dine hænder
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 I dine hænder
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2015-05-01 I dine hænder
Beijing International Film Festival 2015-04-16 I dine hænder
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 I dine hænder
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 I dine hænder
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.