Premiere på Skammerens datter

PREMIERE. Den 26. marts er der premiere på Kenneth Kainz' filmatisering af det første bind i Lene Kaaberbøls populære bogserie "Skammerens datter".

Fantasyfilmen "Skammerens datter" handler om Dina, der til sin store fortrydelse har arvet sin mors overnaturlige evner. Hun kan se direkte ind i andre menneskers sjæl og få dem til at skamme sig over alle de dårlige ting, de har gjort. Da den retmæssige arving til Fyrstetronen uretmæssigt anklages for en række horrible mord, lokkes Dinas mor til Dunark under falske forudsætninger, for at få ham til at bekende. Men da hun nægter at misbruge sine evner og få en uskyldig dømt, bliver hun taget til fange. Det er nu op til Dina at finde sandheden om mordene, og snart hvirvles hun ind i et blodigt magtopgør med livet som indsats.

Filmens instruktør Kenneth Krainz har tidligere blandt andet instrueret "Rene hjerter", "Parterapi" og "Otto er et næsehorn", mens manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen, der senest har instrueret "Mænd og høns" og skrevet manuskript til flere af Susanne Biers film. 

De medvirkende er blandt andre Peter Plauborg "Kvinden i buret", Søren Malling "Mænd og høns", Stina Ekblad "Krøniken", Allan Hyde "Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage" og Jakob Oftebro "1864", mens Dina og hendes bedste veninden Rosa spilles af spillefilmdebutanterne Rebecca Emilie Sattrup og Petra Maria Scott. "Skammerens datter" er produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film og har fået konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Undervisningsmateriale

I samarbejde med produktionsselskabet Nepenthe har DFI udarbejdet et undervisningsmateriale, der giver en enestående mulighed for at komme ind i maskinrummet bag filmatiseringen af "Skammerens datter". Til undervisningsmaterialet er der fremstillet en række interviews med instruktør, filmkomponist, caster og visuel effects supervisoren. Materialet indeholder desuden unikke optagelser fra blandt andet castings, soundtrack-indspilningerne samt scener i forskellige udgaver med og uden visuelle effekter og underlægningsmusik.

Undervisningsmaterialet retter sig mod 5.– 9. klasse og inddrager fagene dansk, billedkunst, natur/teknologi, musik og historie og vil være tilgængeligt på Filmcentralen medio april.

Trailer