enda

Kenneth Kainz

(1970 – )

Instruktør. Født 22/5 1970.


Begyndte hos Per Holst i 1988, hvor han klippede reklame- og spillefilm. Fra 1991-94 arbejdede han som instruktørassistent og klipper for Kristian Levring, i 1994 var han instruktørassistent for Carsten Rudolf på dennes debutfilm "Menneskedyret", og i 1996 klippede han den Oscar-nominerede kortfilm "Ernst & lyset".


I 1999 afsluttede han instruktør-uddannelsen på Den Danske Filmskole med afgangsfilmene "Genfærd" og "En sjælden fugl". I 2001 fik "En sjælden fugl" Juryens Grand Prix, og Kainz fik prisen som bedste instruktør på den prestigefyldte Rencontres Internationales Henri Langlois Festival.

I 2000 instruerede Kainz novellefilmen "Zacharias Carl Borg" og var med til at udvikle tv-serien "De Udvalgte", hvor han instruerede de første fem afsnit. Spillefilmdebuterede med "Rene hjerter" i 2006.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dicte 3 2016 Instruktion Tv-serie
Skammerens datter 2015 Instruktion, Manden fra Dunark, Co-producer DK/Spillefilm
Otto er et næsehorn 2013 Instruktion, Brandmand DK/Spillefilm
Parterapi 2010 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Blekingegadebanden 2009 Instruktør (dramatiseringer) DK/Dokumentarfilm
Boy Meets Girl 2008 Mand DK/Kort fiktion
Rene hjerter 2006 Instruktion DK/Spillefilm
De udvalgte 2001 Instruktion, Konceptuerende instruktør Tv-serie
Zacharias Carl Borg 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Blinkende lygter 2000 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Genfærd 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
En sjælden fugl 1999 Instruktion DK/Kort fiktion
Nøglebørn 1998 Instruktion DK/Kort fiktion
Ernst og lyset 1996 Klip DK/Kort fiktion
Menneskedyret 1995 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Drengene fra Sankt Petri 1991 Trailer DK/Spillefilm
Casanova 1990 Klip DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Scripter DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikumspris 2007 Taipei Film Festival Dansk fokus 2007 Rene hjerter
Adult Jury Prize - ANIMATED FEATURE FILM 1st Prize 2013 Chicago Int. Children's Film Festival 2013 Otto er et næsehorn
Second Prize - Best Feature - Elements 10+ 2015 Giffoni Film Festival 2015 Skammerens datter
Audience Award - Bronze Prize 2015 Montreal Fantasia Int Film Festival 2015 Skammerens datter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Bucheon International Fantastic Film Festival 2016-07-21 Skammerens datter
Edinburgh International Film Festival 2016-06-15 Skammerens datter
Shanghai International Film Festival 2016-06-11 Skammerens datter
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Skammerens datter
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2016-03-29 Skammerens datter
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Skammerens datter
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Skammerens datter
Chicago Int. Children's Film Festival 2015-10-23 Skammerens datter
Amsterdam Cinekid 2015-10-15 Skammerens datter
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Skammerens datter
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Skammerens datter
Montreal Fantasia Int Film Festival 2015-07-14 Skammerens datter
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2014-08-22 Otto er et næsehorn
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2014-07-04 Otto er et næsehorn
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2013-12-01 Otto er et næsehorn
Chicago Int. Children's Film Festival 2013-10-25 Otto er et næsehorn
Zürich Film Festival 2013-09-26 Otto er et næsehorn
Shanghai International Film Festival 2010-06-12 Parterapi
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Parterapi
Torun, Camerimage 2007-11-24 Rene hjerter
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Rene hjerter
Taipei Film Festival 2007-06-22 Rene hjerter
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Rene hjerter
Tallinn Black Nights Film Festival 2006-11-23 Rene hjerter
Warsaw International Film Festival 2006-10-06 Rene hjerter
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2006-08-18 Rene hjerter
München International Film Festival 2006-07-15 Rene hjerter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.