Se første trailer til Skammerens datter

Første bind af Lene Kaaberbøls bestsellerserie "Skammerens datter" er blevet filmatiseret og står til at få premiere i marts 2015. Nu er den første trailer til familiedramaet ude.

Én af forårets biografoplevelser er filmatiseringen af Lene Kaaberbøls bestsellerserie "Skammerens datter". Kenneth Kainz' udgave af fortællingen om Dina og Nicodemus har nu fået sin første trailer. Filmen får premiere den 26. marts.

Dina, skammerens datter, har til sin store fortrydelse arvet sin mors overnaturlige evner. Hun kan se direkte ind i andre menneskers sjæl og få dem til at skamme sig over alle de dårlige ting, de har gjort. Når den retmæssige arving til Fyrstetronen uretmæssigt anklages for en række horrible mord, lokkes Dinas mor til Dunark under falske forudsætninger for at få ham til at bekende. Men da hun nægter at misbruge sine evner og få en uskyldig dømt, bliver hun taget til fange. Det er nu op til Dina at finde sandheden om mordene, og snart hvirvles hun med livet som indsats ind i et blodigt magtopgør. I en semirealistisk, middelalderlig fantasy-verden, kastes Dina og hendes familie ud i et hæsblæsende eventyr med drager og magi i forsøget på at indsætte den retmæssige arving på tronen i fyrstedømmet i Dunark.

Trailer til filmen

"Vi har store forventninger til denne film og betragter den som årets absolut vigtigste danske spillefilm for 'de største' i familien. Med offentliggørelsen af de første billeder tager vi hul på en kampagne, som skal trække danskerne ind i et både dramatisk og medrivende univers," siger direktør Jan Lehmann fra Nordisk Film Distribution.

"Skammerens datter" er instrueret af Kenneth Kainz, og manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen.

Rollen som pigen Dina spilles af Rebecca Emilie Sattrup og veninden Rosa af Petra Maria Scott Nielsen. Derudover medvirker Peter Plaugborg som Drakan, Jakob Oftebro som Nico og Søren Malling som Våbenmesteren.


"Skammerens datter" er produceret af Nepenthe Film i koproduktion med Nordisk Film Distribution med støtte fra Det Danske Filminstitut.