Danske vindere i Giffoni

PRISVINDERE. "Skammerens datter" og "Lukas & The Aspies" blev i weekenden belønnet på Europas største børnefilmfestival Giffoni International Film Festival.

Kenneth Kainz' "Skammerens datter" vandt andenpladsen for årets bedste film i kategorien for film til de 10 til 12-årige på den 45. udgave af børne- og ungdomsfilmfestivalen Giffoni Experience i Syditalien, mens andenpladsen for årets kortfilm for aldersgruppen over 18 gik til Anders Gustafssons "Lukas & The Aspies".

"Skammerens datter" er siden premieren i marts set af over 220.000. Kainz har tidligere blandt andet instrueret "Rene hjerter", "Parterapi" og "Otto er et næsehorn".

"Lukas & The Aspies" handler om den 12-årige Lukas, der spiller i et punkband og skændes med sin lillebror, alt imens han også har Aspergers syndrom og derfor sine helt egne sæt af problemer. Instruktør Anders Gustafsson har tidligere blandt andet instrueret ungdomsspillefilmen "Bagland" og dokumentarfilmen "Fodbolddrengen".

"Lukas & The Aspies" kan ses på Filmcentralen.

"Skammerens datter" er produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film, og "Lukas & The Aspies" er produceret af Jacob Jarek for produktionsselskabet Profile Pictures. Begge film er støttet af Det Danske Filminstitut.

Danske Peter Flinth tog også en pris med hjem for den norskproducerede "Beatles", der fik andenpladsen for årets bedste film i kategorien for film til de 13 til 15-årige.