enda

Anders Gustafsson

(1967 – )

Instruktør, født 1967 i Sverige. Uddannet instruktør på den Danske Filmskole 1993-1997. Inden da har han læst Filmvidenskab på Stockholms Universitet og fulgt kurser på Stockholms Filmskole 1988-1990. Arbejdede samtidig som instruktørassistent og rekvisitør på spillefilm, tv-serier, novellefilm samt reklamefilm og musikvideos i Sverige. Efter filmskolen har han arbejdet som filminstruktør i Danmark og i Sverige.

Gustafsson har vundet en lang række priser for sine kortfilm, og hans spillefilmdebut "Bagland" (2003) blev udvalgt til Berlin Filmfestival og har vundet flere priser, bl.a. for bedste kvindelige hovedrolle (Stephanie Leon).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Rigtig voksen 2017 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Lukas & The Aspies 2015 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Succesjægerne 2012 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 1:3 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 2:3 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
En detektiv i provinsen 3:3 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Drengen, der ville i krig 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Lille voksen 2008 Instruktion, Manus, Foto, Tegninger DK/Dokumentarfilm
Amandas 2 verdener 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Amandas 2 verdener 2007 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Fuck hva' nice? 2006 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Robust 2006 Instruktion Antologi
Robust - Fuck hva' nice 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Percy, Buffalo Bill og jeg 2005 Instruktion, Supervisor (dansk version) U/Spillefilm
Fluen 2003 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Bagland 2003 Instruktion DK/Spillefilm
Skoda 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Fodbolddrengen 2000 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Tom Merritt 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Drengene fra Ølsemagle 1999 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Manden med tubaen 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Svensk roulette 1997 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Sort lucia 1992 Instruktørassistent U/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Dokumentar 2001 Odense Internationale Film Festival 2001 Fodbolddrengen
2. pris for bedste kortfilm 2015 Giffoni Film Festival 2015 Lukas & The Aspies
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Lukas & The Aspies
Kristiansand International Children's Film Festival 2016-04-19 Lukas & The Aspies
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Lukas & The Aspies
Malmö Nordisk Panorama 2015-09-18 Lukas & The Aspies
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Lukas & The Aspies
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Bagland
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2010-01-26 Lille voksen
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Lille voksen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2009-05-31 Lille voksen
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 Lille voksen
Malmö, BUFF 2009-03-10 Lille voksen
Amsterdam, IDFA 2008-11-20 Lille voksen
Taipei Film Festival 2007-06-22 Bagland
Sarajevo Film Festival 2005-08-19 Bagland
Oulu Int. Children's Film Festival 2004-11-15 Bagland
Rio de Janeiro Film Festival 2004-09-23 Bagland
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Bagland
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2004-05-30 Bagland
Kristiansand International Children's Film Festival 2004-04-27 Bagland
Malmö, BUFF 2004-03-09 Bagland
Berlinale 2004-02-05 Bagland
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Bagland
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Bagland
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2003-01-16 Fodbolddrengen
Chicago Int. Children's Film Festival 2002-10-24 Fodbolddrengen
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2002-04-26 Fodbolddrengen
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 Skoda
Amsterdam, IDFA 2001-11-22 Fodbolddrengen
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 Fodbolddrengen
Malmö, BUFF 2001-03-13 Fodbolddrengen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.