Premiere på Testamentet

DOXBIO. En ny sæson DOXBIO er skudt i gang med den prisvindende dokumentarfilm, "Testamentet", der forsøger at give et svar på, om blod er tykkere end penge.

Onsdag den 1. februar åbner DOXBIO for en ny sæson med Christian Sønderby Jepsens prisvindende dokumentarfilm, "Testamentet".

I "Testamentet" møder vi Henrik, som har store problemer. Hans kæreste er skredet, hans stof- og alkoholmisbrug er helt ude af kontrol, og han er i dyb gæld. Da alt er allermest dystert, og hans problemer synes næsten uovervindelige, bliver en dør til et nyt liv åbnet. Henriks velhavende bedstefar dør og efterlader ham en formue. Men løftet om penge gør, at en sand krig bryder ud i Henrik's familie, og mange års svigt og forræderi bliver afsløret.

DOXBIO program 2012

1/2 Testamentet
af Christian S. Jepsen

4/4 Ned i afgrunden
af Werner Herzog

6/6 Free the mind
af Phie Ambo

22/8 Lej en familie A/S
af Kaspar Astrup Schröder

3/10 Årets overraskelse

7/11 Free men

Kåret som bedste danske instruktør på CPH:DOX

Christian Sønderby Jepsens dokumentarfilm indbragte ham prisen for bedste danske instruktør, DANISH:DOX, på CPH:DOX 2011. Om prisen sagde juryen: 

"En potentiel tossehistorie bliver til en empatisk og social kommentar og en rørende fortælling om omsorgssvigt. En historie, der går bag den sort-hvide beretning om udnyttelse og den ellers oppe-i-tiden og noget romantiserede fremstilling af samfundets udkant. I stedet præsenterer filmen os for mennesker af kød og blod. Mennesker som vi griner og græder med, idet de forsøger at få deres familie til at fungere."

Læs interviewet 41,76 sekunder med Christian Sønderby Jepsen.

Filmen vises den 1. februar i alle biografer i DOXBIO’s netværk. Enkelte biografer viser filmen i længere tid.

Oversigt over biografer og tider  

Dagen efter premieredagen, torsdag den 2. februar, åbner Louisiana for deres koncertsal til fremvisning af "Testamentet" og inviterer efterfølgende til en snak med instruktøren. Vært ved arrangementet er Synne Ribjerg.

"Testamentet" på Louisiana

Trailer