Premiere: Superbror

Så blev julen alligevel reddet. Birger Larsens prisvindende familiefilm er i biograferne fredag den 18. december.

Anton på 10 år har alt for ofte taget hensyn til sin autistiske, "spacede" storebror Buller, der er ekstremt optaget af rummet. Anton ønsker sig mere end noget andet en "rigtig" storebror - en fræk og stærk storebror - så bøllerne i skolegården kan få lidt respekt for ham. Da en super-trip-control fra det ydre rum lander på Amager Fælled, bliver Buller den superbror, Anton altid har drømt om, og kræfterne slippes løs i den lille familie.

Udtaget til Berlin

"Superbror" vandt Politikens Publikumspris som årets bedste børnefilm ved Buster Filmfestivalen, hvor den havde forpremiere. Filmen er netop udtaget til konkurrence ved Den Internationale Filmfestival i Berlin og er desuden nomineret til Årets børne- og ungdomsfilm og Årets Special Effects ved Robert-festen.

"Superbror" er instrueret af Birger Larsen, og skrevet og produceret af Åke Sandgren for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. Blandt de medvirkende er Lucas Clorius, Victor Kruse Palshøj, Anette Støvelbæk, Andrea Reimar, Nicolai Borch Kelstrup og Frank Thiel.

Birger Larsen debuterede som spillefilmsinstruktør i 1990 med den populære "Lad isbjørnene danse", som modtog både en Bodil og en Robert for Bedste Danske Film. Han fulgte op med endnu en ungdomsfilm, "Karlsvognen" (1992) og blev Oscar-nomineret for kortfilmen "Ska' vi være kærester" (1996). I de følgende år har han instrueret film i Sverige og lavet reklamefilm og tv-serier i både Danmark og Sverige – bl.a. "Taxa", "Nikolaj og Julie" og "Forbrydelsen".