Priser i Qatar til danske dokumentarfilm

FESTIVAL. To danske dokumentarfilm markerede sig ved den ottende Aljazeera International Documentary Film Festival i Doha, som er hovedstad i Qatar ved den Persiske Golf.

Omar Shargawi og Karim El Hakims "½ revolution" vandt Aljazeera Golden Award for bedste lange film ved den internationale dokumentarfilmfestival i Doha, Qatar. Med prisen fulgte et beløb på godt 75.000 kr.

Instruktørerne følger i filmen det egyptiske oprør, der brød ud i foråret 2011, da de var taget til Kairo for at lave et projekt om gadebørn, men endte midt i de voldsomme, politiske kampe.

Ida Grøns "Klovn for livet" modtog festivalens pris for børne- & familefilm ledsaget af ca. 45.000 kr. Filmen om det usædvanlige venskab mellem et kræftramt barn og en hospitalsklovn modtog stærke klapsalver fra publikum.

Filmenes instruktører og klovnen Angus (Ewan Mackinnon) fra "Klovn for livet" var til stede i Doha.

De to film, som begge er støttet af Det Danske Filminstitut, er stærkt efterspurgte på festivaler. "½ revolution" skal efter festivaler i Belfast, Sheffield og London videre til Jerusalems Internationale Film Festival."Klovn for livet" er på vej til den vigtige nordamerikanske filmfestival HotDocs i Toronto og er derefter inviteret til Tyrkiet.

"½ revolution" er produceret af Carsten Holst for produktionsselskabet Globus. "Klovn for livet" er produceret af Anne Köhncke og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real.

Klovn_for_livet_i-Doha