Program for FolkeBio 2018

FOLKEMØDE. Filminstituttet inviterer igen i år publikum til at se nye danske film og deltage i debatter om aktuelle temaer med afsæt filmene.

I år retter Filminstituttet blikket mod temaer som seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, børn med alkoholafhængige forældre, flygtningebørn i folkeskolen, psykisk vold i hjemmene og brugen af falske anklager i det amerikanske retssystem. 

Fra filmens egen verden debatterer branche og politikere, om streamingtjenesterne skal bidrage til dansk film og tv. Og der er fokus på kønsklicheer i dansk fim og tv, når Ditte Hansen, Louise Mieritz og Benjamin Boe Rasmussen performer ManusFestet live.

Fakta

Folkemødet 2018 foregår i Allinge på Bornholm fra torsdag den 14. til søndag den 17. juni.

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.

Læs mere om Folkemødet i Allinge.

Redaktørerne af streamingsitet 'Danmark på film' har været i arkiverne og fundet hidtil ukendte historiske film fra solskinsøen, og de nydigitaliserede bornholmske klip præsenteres af lokale profiler, Mai Ørsted, Pernille Kofod Lydolph og Gorm Wisweh.

Som noget nyt er der filmfest under åben himmel. Torsdag aften inviterer Cinemateket og Folkemødet til Open Air på Hovedscenen med Jonathan Demmes koncertfilmklassiker 'Stop Making Sense' med Talking Heads. Og fredag aften kan man opleve 'Så længe jeg lever', Ole Bornedals drama om den folkekære musiker John Mogensen, på pladsen ved FolkeBio.

Se hele programmet for FolkeBio.

Følg FolkeBios begivenheder på Facebook.