Psykosia udtaget til Venedig

FESTIVAL. Marie Grahtøs debutspillefilm 'Psykosia' er udtaget til dette års filmfestival i Venedig, hvor filmen skal konkurrere i sideprogrammet Film Critics' Week. Filmfestivalen finder sted fra den 28. august til den 7. september.

’Psykosia’ er både skrevet og instrueret af Marie Grahtø, og i filmens bærende roller ses Lisa Carlehed, Victoria Carmen Sonne og Trine Dyrholm.

I filmen er Viktoria er en excentrisk og ekstremt selvdisciplineret forsker i selvmord. Hun inviteres til en psykiatrisk afdeling for at behandle den unge og grænsesøgende patient Jenny. Gennem natlige samtaler om livet og døden kommer de to kvinder tæt på hinanden, og Viktoria åbner op for et andet menneske for første gang i sit liv. Men jo tættere de kommer på hinanden, jo tydeligere bliver det, at intet er, som det ser ud.

Amalie Lyngbo Quist og Julie Friis Walenciak producerer, Catherine Pattinama Coleman har fotograferet, Linda Man er klipper, Josephine Farsø har stået for production design, Charlotte Scheffmann Weber og Nina Grønlund er filmens kostumierer og Salla Yli-Luopa er sminkør.

'Psykosia' er optaget på det tidligere psykiatriske hospital Sct. Hans i Roskilde. Dansk biografpremiere er i november 2019.

Filmen er produceret for Beo Starling i koproduktion med Bufo Film i Finland med støtte fra New Danish Screen, Finnish Film Foundation og Nordisk Film & TV Fond.