enda

Marie Grahtø

(1984 – )

Instruktør. Født 1984. Uddannet fra den alternative filmskole Super16 i 2014. Grathø har rejst rundt på flere internationale festivaler med filmskole-kortfilmene 'Daimi' (2012), 'Lækre til vi dør' (2013) og afgangsfilmen 'Teenland' (2014).

Marie Grahtø spillefilmdebuterede med 'Psykosia' (2019), der var udtaget til Venedig Film Festival.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Psykosia 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Teenland 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Lækre til vi dør 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Daimi 2012 Instruktion, Manusforfatter DK/Kort fiktion
Duer flyver frit på himlen 2010 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Duer skal flyve frit i himlen 2010 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Kunstneriske pris 2012 Odense Internationale Film Festival 2012 Daimi
Publikums Prisen 2012 Odense Internationale Film Festival 2012 Daimi
Ungdomsjuryens pris for bedste nationale film 2012 Odense Internationale Film Festival 2012 Daimi
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Venice International Week of Film Critics 2019-08-28 Psykosia
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 Psykosia
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2013-11-15 Daimi
London Film Festival 2013-10-09 Daimi
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 Daimi
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 Daimi
Guanajuato International Film Festival 2013-07-19 Daimi
Edinburgh International Film Festival 2013-06-19 Daimi
Rotterdam, International Film Festival 2013-01-23 Daimi
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Daimi
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.