Rasmus Heisterberg instruerer sin første spillefilm

PRODUKTIONSSTØTTE. Han er kendt som manuskriptforfatter på en række stærke titler. Nu skal Rasmus Heisterberg instruere sin første spillefilm. "I blodet" starter optagelser tirsdag på Roskilde Festival.

Årets Roskilde Festival danner tirsdag den 30. juni rammen om de allerførste optagelser til Rasmus Heisterbergs spillefilmdebut "I blodet". Produktionen fortsætter hen over sommeren på locations i København og med enkelte afstikkere til Berlin og Sverige.

Jeg har altid været fascineret af de identitetssøgende år, som vi går igennem i 20'erne.

"I blodet" er en fortælling om at finde sin identitet i de unge år og er samtidig et kærligt og råt portræt af storbyen København.

Det er sommer i København. Varme dage og lyse nætter. Fester, flirt og ingen forpligtelser. Simon læser medicin, og sammen med vennerne udlever han sommerens endeløse fest med druk, musik, sex og cykelture hjem over Dronning Louises Bro i solopgang – og i morgen gør de det hele om igen. Men rastløshed og uro ulmer. Drømme brister, forelskelse gør ondt, og venskaber sættes på prøve. Mens kammeraterne så småt begynder at tage fremtiden alvorligt, har Simon svært ved at slippe rusen og træffe de valg, der hører voksenlivet til.

Rasmus Heisterberg fortæller:

"Jeg har altid været fascineret af de identitetssøgende år, som vi går igennem i 20'erne. På den ene side er det en tid fuld af frihed, hvor alle døre står åbne, men samtidigt præges vi af forvirring og usikkerhed om, hvad alle mulighederne skal bruges til. (…) Jeg har altid haft lyst til at fortælle et drama, hvor de følelser blev sat på spidsen, og hvor karaktererne stod midt i den brydningstid."

"I den kontekst er den københavnske sommer den perfekte ramme. Byen kommer til live som ingen anden, når sommeren rammer, og man mærker en intensitet og nerve i de endeløse dage og lyse nætter, som jeg ikke tror eksisterer andre steder i verden."

Bag filmen

Som manuskriptforfatter står Rasmus Heisterberg bag nogle af dansk films største biografsucceser, især i partnerskab med Nikolaj Arcel. Sammen har de skrevet manuskript til Arcels film, heriblandt "En kongelig affære" og "Kongekabale", og til Niels Arden Oplevs Stieg Larsson-filmatisering "Mænd der hader kvinder". Heisterberg og Arcel skrev også manus til sidste års mest sete biograffilm, Mikkel Nørgaards "Fasandræberne", og har del i flere internationale projekter, senest som manuskriptforfattere på Warner Brothers' kommende film om Robert F. Kennedy med Matt Damon i hovedrollen.

Det unge cast i "I blodet" er overvejende uprøvet. I de bærende roller vil publikum møde helt eller delvist nye navne som hovedrolleindehaveren Kristoffer Bech, Elliott T.C. Hove, Aske Bang, Mads Reuther og Victoria Carmen Sonne.

"I blodet" er skrevet af Rasmus Heisterberg og produceres af Caroline Schlüter Bingestam for Profile Pictures. Fotograf er Niels Thastum, mens Rasmus Steensgaard Madsen er klipper på filmen, der har modtaget støtte fra DR samt produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 7 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Åke Sandgren.

Filmen forventes at få biografpremiere i sommeren 2016.