Refn begynder optagelse af The Neon Demon

PRODUKTION. Nicolas Winding Refn begynder optagelse på horrorfilmen "The Neon Demon" med Elle Fanning, Christina Hendricks og Keanu Reeves i Los Angeles den 30. marts.

Nicolas Winding Refn begiver sig endnu engang til Californien for at instruere – denne gang for at begynde optagelserne på sin næste spillefilm "The Neon Demon".

Da den unge fotomodel Jesse flytter til Los Angeles, bliver en gruppe kvinder i modebranchen hurtigt opslugt af hendes ungdommelighed – og de vil gøre, hvad det kræver for at blive som hende.

Nicolas Winding Refn har skrevet manuskriptet i samarbejde med Mary Laws.

Blandt de kreative kræfter er der flere gengangere fra hans tidligere film, blandt andet klipper Matthew Newman og komponist Cliff Martinez fra "Drive". Filmens lyddesign kommer Kristian Eidnes Andersen til at stå for.

Filmens hovedrolle indtages af Elle Fanning, der på trods af sine kun 16 år er et stort navn i Hollywood med roller i bl.a. J.J. Abrams "Super 8", Sofia Coppolas "Somewhere", Sally Potters "Ginger & Rosa" og Disneys "Maleficent." Med på rollelisten er også Christina Hendricks, Keanu Reeves, Jena Malone, Abbey Lee Kershaw og Bella Heathcote.

"Jeg ser frem til 'The Neon Demon'; en film, der udstiller vor tids skønhedsidealer og voksende narcissisme; en film, hvor Nicolas Winding Refn endnu en gang viser sine høje kunstneriske ambitioner i et stilrent neon-univers," fortæller filmkonsulent Kim Leona, der har støttet filmen.

"The Neon Demon" er en ren dansk produktion, men med bred international finansiering. Igen er det Lene Børglum, der producerer for Space Rocket Nation.

Filmens samlede budget er på 52 mio. kr., hvoraf Det Danske Filminstitut har støttet med 7,5 mio. kr. Hoveddelen af finansieringen er fundet via salg af visningsrettigheder af filmen samt private investeringer fra primært Frankrig, England, USA og Japan.

Franske Gaumont og Wild Bunch er som på Refns to foregående film salgsagenter og medfinansiør på "The Neon Demon".

Der er forventet verdenspremiere i 2016. 

the-neon-demon_210