The Salvation til Cannes

CANNES. "The Salvation", Kristian Levrings hyldest til den klassiske western, er inviteret til at deltage i Cannes Filmfestivalens hovedprogram uden for konkurrence.

Cannes Filmfestivalen offentliggjorde i dag navnene på de film, der deltager i årets hovedprogram. Med blandt de indbudte film er Kristian Levrings "The Salvation", der er inviteret til at deltage i hovedprogrammet som en midnatsgallavisning uden for konkurrence.

"The Salvation" er en hyldest til den klassiske western med inspiration fra de nordiske sagaer, en episk fortælling om knuste drømme, forlist kærlighed og hævn.

Historien udspiller sig i 1870’erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant John har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. En hævn, der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror. Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må John forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.

Mads Mikkelsen spiller emigranten John, og det internationale cast tæller også Eva Green, Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona og Mikael Persbrandt.

"The Salvation" er skrevet af Anders Thomas Jensen og Kristian Levring. Anders Thomas Jensen var også var med til at skrive Levrings "Den du frygter" og dogmefilmen "The King Is Alive". Jens Schlosser har fotograferet, og klipper er Pernille Bech Christensen. Filmen er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

På grund af udtagelsen til Cannes flyttes den danske premiere fra efteråret frem til umiddelbart efter festivalen. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Biografdistribution, og internationalt salg varetages af TrustNordisk.

Den svenske instruktør Ruben Östlunds "Force Majeure" (svensk titel "Turist"), som er koproduceret af danske Coproduction Office ved producer Katja Adomeit, er også inviteret til Cannes og skal deltage i programmet Un Certain Regard. Filmen er produceret af svenske Plattform Produktion.

Festivalen melder ud om filmene i de resterende serier over de kommende uger.

Cannes Filmfestivalen 14.-25. maj

Kontakt for "The Salvation":

Michael Feder
Have Kommunikation
Tlf. 2243 4942
michael@have.dk