She Sings på biografturné

DOKUMENTAR. "She Sings" er Caroline Sascha Cogez' historie om unge Dechen, der drømmer om at vinde Bhutans svar på X-Faktor. Torsdag aften bliver filmen vist i Gloria Biograf og tager derefter på biografturné rundt i landet.

I "She Sings" møder vi den 19-årige Dechen, der bor sammen med sin mor og lillebror i Bhutans hovedstad, Thimpu. Dechen drømmer om at blive en succesfuld sangerinde og bliver udvalgt til at deltage i "Druk Super Star", Bhutans svar på X-Faktor. Som konkurrencen skrider frem, begynder Dechen at udforske historien om sin afdøde mormor, der ligesom Dechen var et stort sangtalent. I sin søgen efter identitet afdækker Dechen familiens sorte fortid, hvor velsignelser og forbandelser er uomtvisteligt forbundet.

Filmen tematiserer kontrasten mellem det traditionelle og det moderne liv, mellem individet og kollektivet, myter og virkelighed. Den unge Dechens rejse fra barn til voksen, spejler dermed et land i overgangen fra den gamle til den nye verden.

Premiere-kalender

Biografturné i september - intro og Q&A med instruktør, Caroline Sascha Cogez:

13. september – Gloria Biograf, København

19. september – Biografen Stege, Stege

22. september – Biffen Art Cinema, Aalborg

24. september – Ry Biograf, Ry

25. september – Nicolai Bio, Kolding

26. september – Café Biografen, Odense

30. september – Reprise Teatret, Holte

Filmstriben.dk fra den 15. oktober

"She Sings" bliver vist torsdag aften i Gloria Biograf & Café. Derefter tager filmen på biografturné rundt i landet. Filmens instruktør Caroline Sascha Cogez introducerer filmen, og efter visningerne har publikum mulighed for at stille hende spørgsmål.

Filmen er blevet til i et samarbejde mellem Caroline Sascha Cogez og den bhutanesiske instruktør Dechen Roeder og er produceret af Copenhagen Film Company med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen blev sat i gang på talentworkshoppen DOX:LAB under titlen "Layers of Fog".

Der findes undervisningsmateriale til filmen, der kan anvendes til historie, medie-, kultur- og samfundsfag: "She Sings" på Materialeplatformen.

Trailer