SneakBar 8. maj

TALENT. Fredag den 8. maj har Cinemateket premiere på tre nye film støttet af Filmværkstedet.

Til Filmværkstedets SneakBar viser kommende danske filmtalenter hvad de kan, som regel i genren eksperimental-, kort- og dokumentarfilm. Majmåneds håndfuld film er ingen undtagelse. SneakBar byder på en coming-of-age historie, et drama og en dokumentar. Sidstnævnte, "Pebbles at Your Door", var nomineret til prisen for bedste kortfilm i Berlin tidligere på året.

Visningerne finder sted i Bio Asta i Cinemateket. Første visning er kl. 18.00 og anden visning er kl. 20.00. Asta Bar er åben fra kl. 17.30 til 23.30, hvor det vil være muligt at møde instruktører, producere, skuespillere og folk fra Filmværkstedet til en snak om filmene.

Billetter

Fredag den 8. maj 2015 – kl. 18:00 og kl. 20:00 / FRI ENTRÉ

Billetter kan bestilles på Cinematekets hjemmeside eller på 3374 3412

Uafhentede billetter frigives onsdag den 6. maj.Nattebarn

Still-Nattebarn

Viola er ung, smuk, vild og ligeglad med sin omverden. Hun har hang til fester, stoffer og vold, men da hun opdager, at hun er gravid, står hun over for et svært dilemma. Uforklarlige og uventede følelser for barnet, der vokser i hendes mave, står i skarp kontrast til hendes uansvarlige og ubekymrede tilgang til livet. Viola må indse, at hun ikke kan blive ved med at leve i rusen og flygte fra virkeligheden. Hun må lære at tage ansvar og tage sit liv seriøst.

Instruktør: August Aabo // Producer: Asta Stuhr // coming-of-age // 24 min.

Vi

vi-01

Kæresteparret Caroline og Jacob er taget til en swingerfest på et gods for at prøve noget nyt i deres forhold. Jalousien blusser op imellem dem og frister dem til at afprøve deres fantasier. De går hver for sig og udforsker godset. Dog kommer de hurtigt ud, hvor de ikke kan bunde.

Instruktør: Cecilie McNair // Producer: Karen Kristensen // drama // 16 min

Pebbles at Your Door

pebbles-at-your-door

“Hvis vi boede i Paradis, havde vi ikke brug for håb.” Harmonia levede et lykkeligt liv i Nordkorea blandt eliten. Men hendes virkelighed krakelerer gradvist. Den slår revner i mødet med folkets armod på landet og flyveblade fra Sydkorea. Hun ender med at skulle vælge mellem at fortsætte et liv i et forløjet paradis eller kaste sig ud på en usikker vej mod en ukendt verden udenfor. Pebbles at Your Door beskriver de momenter, hvor verden forandres uigenkaldeligt for Harmonia. Der, hvor forestillinger brister og nye, farligere og mere komplicerede erkendelser lurer. Hvordan heler man et menneskeliv, der i sit udspring er itu?

Instruktør: Vibeke Bryld // Producer: Heidi Elise Christensen // dokumentar // 19 min

Filmværkstedet støtter både større og mindre filmproduktioner med det hovedformål at fremme eksperimenterende filmkunst og talentudvikling. Flere instruktører og filmfolks karrierer er gennem tiden udsprunget fra Filmværkstedet, eksempelvis Christina Rosendahl, Morten Hartz Kaplers, Mikkel Munck-Fals, Pernille Fischer Christensen og Kaspar Munk.