SneakBar den 2. og 9. maj

FILMVÆRKSTEDET. SneakBar er stedet, hvor kommende danske filmtalenter viser, hvad de kan, som regel i genrerne eksperimental-, kort- og dokumentarfilm. Den 2. maj går det løs i Cinemateket, og den 9. maj er der temaaften på Nørrebro.

Filmværkstedets SneakBar byder i maj på i alt seks film. Tre af værkstedsfilmene får dansk premiere, og tre andre film fra de seneste år vises ved en temaaften på Nørrebro.

SneakBar i Cinemateket

Tre film vises i Cinemateket den 2. maj kl. 18.00 og igen kl. 20.00. Fra ca. kl. 17.30 til 23.00 er der åbent i Asta Bar.

"Søn" er instrueret af Kristoffer Kiørboe, og er en karakterbåren coming of age-fortælling om den 13-årige dreng August. Augusts mor er knust over den nylige skilsmisse og vil ikke have, at August beholder den lille hundehvalp, som faderen har givet ham. Det gør ondt at se sin mor i sorg og føle ansvar for det, men August elsker den lille hvalp ligeså meget, som han savner sin far. Filmen havde i februar verdenspremiere i Berlin Filmfestivalens program for ungdomsfilm.

"Sort sol" af Charlotte Brodthagen handler om venindeparret Camilla og Ella, som ser frem til en lejrtur med klassen. De har et fælles projekt om at se sort sol i løbet af de fem dage, men drømmen slår hurtigt revner, da Camilla inviteres ind i varmen i de sejes klike. En krig starter mellem Camilla og Ella. Modbydelighederne tager overhånd, og et fantasifuldt venskab bliver begravet på lejrturen.

Jessica Nilssons "Painless" er et musikalsk trip, hvor verdens undergang nærmer sig … igen! Nedskæringer, fattigdom og et budget i minus. Demokratiet er under afvikling, da det er en trussel mod den økonomiske vækst. Betalingsbalancen kan ikke holde balancen og det gør i det hele taget ondt! Det kan ikke passe. Det er for trist. Der må være en udvej? Ja, det er der. Det har noget at gøre med hjernen.

SneakBar-billetter bestilles på Cinematekets hjemmeside eller på 33 74 34 12

Temaaften på Nørrebro

Den 9. maj viser Filmværkstedets SneakBar tre kortfilm i kulturhuset Osramhuset på Nørrebro. Filmenes fælles tema er familiekonflikter. Efter visningen indbydes til paneldebat ledet af debatgruppen 2200TÆSK. Her kan du stille spørgsmål til filmenes instruktører og/eller producere, og efterfølgende kan du møde dem over en drink i baren. Entréen er gratis, men husk kontanter til baren.

De tre film er:

"Kustoden" af Kristian Ibler.
Kustoden Bent værner om fortiden og alle dens hemmeligheder på museet. Men hjemme er konen syg og vil åbne for deres livs hemmelighed.

"Dem man elsker" af Malou Leth Reymann.
Lisa har forladt sin søn, Victor, da han var lille. Da hun foreslår, at Victor kan komme hjem at bo, giver det anledning til et opgør med drengens farmor, Anita.

"Trold" af Fili Seifert.
Den religiøse og gravide pige Mille på 13 år lever et liv med seksuelle overgreb. Eneste trøst i Milles liv er vennen Sigurd, barnet i hendes mave og hendes tro.

SneakBar Nørrebro er et samarbejde mellem Filmværkstedet og 2200Kultur, som er en del af Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune.

Adressen er Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N. Dørene åbnes kl. 20:00.