Sofie Gråbøl og Riley Keough på Triers rolleliste

PRODUKTION. Sofie Gråbøl og Riley Keough gør Matt Dillon og Bruno Ganz selskab i Lars von Triers næste film "The House That Jack Built". Filmen begynder optagelse i København til maj.

Den amerikanske stjerneskuespiller Riley Keough skal sammen med danske Sofie Gråbøl spille to af de kvinder, som seriemorderen Jack i skikkelse af Matt Dillon stifter bekendtskab med i "The House That Jack Built".

Filmen følger Jack over en periode på 12 år og skildrer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Hvert mord, han begår, postulerer han, er et kunstværk i sig selv, og selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Lars von Trier optager i Danmark

Det er første gang siden "Dancer In The Dark" fra 2000, at Lars von Trier optager en international spillefilm i Danmark. Det er blandt andet en investering på otte millioner kroner fra Copenhagen Film Fund, der har gjort det muligt for Zentropa at blive i det danske hovedstadsområde.

Optagelserne begynder i København til maj efter to måneders optagelser i området omkring Trollhättan i Sverige.

Stærkt forsalg

Allerede inden filmen overhovedet er gået i optagelse, er der gang i det internationale salg. Filmen er solgt til over 20 territorier over hele verden blandet andet til Frankrig, Storbritannien, Rusland og Kina.

Louise Vesth producerer for Zentropa Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut, Copenhagen Film Fund, DR og en lang række internationale samarbejdspartnere. Filmen har forventet biografpremiere i 2018.