Sparrows til festival i Toronto

TORONTO. Rúnar Rúnarssons dansk-islandske spillefilm "Sparrows", der foregår i Island, får verdenspremiere på Toronto International Film Festival, hvor den gør flere andre danske film selskab.

Rúnar Rúnarssons dansk-islandske film "Sparrows", der allerede er udtaget til hovedkonkurrence på filmfestivalen i San Sebastian, får verdenspremiere i Toronto i programmet Contemporary World Cinema.

Ari bor i Reykjavík med sin mor, men da hun må rejse væk på grund af sit arbejde, tvinges han til at tilbringe sommeren hos sin far i en lille flække i det vestlige Island. Den 16-årige dreng forsøger på bedste vis at klare sig igennem et vanskeligt forhold til sin far og opdager samtidigt, at hans barndomsvenner har forandret sig stærkt. I den temmelig håbløse og uholdbare situation må han erkende, at det kun er ham selv, der kan klare skærene.

Far og søn spilles af Ingvar E. Sigurðsson og Atli Óskar Fjalarsson, og desuden medvirker Kristbjörg Kjeld, Björk Björnsdóttir og Rade Šerbedžija.

Rúnarsson har selv skrevet manuskript, og Mikkel Jersin og Rúnarsson har produceret for Nimbus Film og Nimbus Iceland i samarbejde med Pegasus Pictures og MP Films med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen og fra The Icelandic Film Center m.fl. Filmen er en dansk- islandsk-kroatisk koproduktion

"Sparrows" er klippet af danske Jacob Secher Schulsinger, og filmens fotograf er svensk/danske Sophia Olsson, som er uddannet på Den Danske Filmskole.

Rúnarssons Sparrows til San Sebastian

Læs mere om optagelserne: I naturens vold i Island

Festivalen har endnu ikke offentliggjort det fulde program.

Toronto International Film Festival (10.-20. september)

•    "Under sandet" af Martin Zandvliet får verdenspremiere som åbningsfilm i festivalens nye internationale konkurrenceprogram Platform Public torsdag den 10. september kl. 17:00
•    "Sparrows" af Rúnar Rúnarsson får verdenspremiere i programmet Contemporary World Cinema fredag den 11. september kl. 21:15
•    "Mænd og høns" af Anders Thomas Jensen får nordamerikansk premiere i programmet Vanguard mandag den 14. september kl. 20:30
•    Den norsk-danske koproduktion "Louder than Bombs" får nordamerikansk premiere i programmet Special Presentations.
•    Tom Hoopers engelske spillefilm "The Danish Girl" får nordamerikansk premiere i programmet Special Presentations. Filmen er støttet af Copenhagen Film Fund.

Festivalen har endnu ikke offentliggjort det fulde program.