SPOT Festival – nu med film

FESTIVAL. Den aarhusianske festival SPOT vil være mere end musik. Førsteudgaven af SPOT Music, Film & Interactive går i luften den 1.-4. maj.

SPOT præsenterer i år en ny profil, hvor musik får følge af film og interaktive elementer, der skal være med til at gøre SPOT til Nordens mest markante festival for nordiske talenter.

Ifølge festivalen har de tre områder, musik, film og den interaktive verden, for længst brudt genrerammerne. Brancherne har så mange fælles berøringsflader, at det er oplagt at samle kompetencer, ressourcer og netværk for at skabe nye muligheder for aktører – og nye oplevelser for brugere og publikum.

SPOT FILM

SPOT FILM finder sted den 1.-2. maj og arrangeres af Filmby Aarhus i samarbejde med North Sea Screen Partners og Øst for Paradis.

I år vil det især handle om de stærke nye stemmer og krydsfeltet mellem musik og film. Der vises film med afsæt i bl.a. den svenske musikscene, en glemt islandsk lofi-musiker og dansk undergrunds-hiphop. I hovedprogrammet vil SPOT-publikummet som de første få mulighed for at se nogle af de nye, nordiske filmproduktioner.

Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus, udtaler i en pressemeddelelse:

"Filmfestivalens program er unikt og giver publikum en helt særlig oplevelse af, hvad der rører sig på den nordiske filmscene. Det er eksempelvis et scoop, at vi, som de første, kan vise Søren Kragh-Jacobsens "I lossens time". Filmen er en dansk/svensk koproduktion og passer perfekt til vores fokus på nordisk udvikling og samarbejde."

Desuden vises bl.a. Daniel Joseph Borgmans anmelderroste debut "The Weight of Elephants" og Andreas Johnsens publikumssucces "Kidd Life".

Ud over filmprogrammet afvikles masterclasses for branche og filminteresserede. Oplev filmmusik og -lyd med komponist og lyddesigner Kristian Eidnes Andersen, hvis CV tæller "Antichrist", "Jagten" og "Only God Forgives", eller mød Andreas Koefoed, instruktøren bag filmen om Efterklang "The Ghosts of Pyramida", der fortæller om arbejdet med musik og film.

Alle arrangementer til SPOT FILM er gratis med SPOT-billet.

Følg med på spotfestivalfilmbyaarhus og paradisbio.