St. Patrick's Day alternativer

IRLAND. 17. marts er traditionen tro Irlands nationaldag, hvilket fejres over hele verden med grønne hatte og stout øl. FILMupdate giver dig fire alternativer til, hvordan du kan fejre St. Patrick's Day.

 


1. "Miraklet" på Filmstriben

miraklet

Du kan se Simon Stahos trekantsdrama "Miraklet" (2014) med Ulrich Thomsen, Sonja Richter og Peter Plaugborg. Filmen er koproduceret med og optaget i Irland. Filmen kan ses med biblioteks-login på Filmcentralen.

"Miraklet" på Filmstriben

Man kan også vælge bare at se irske film. Filmstriben har 12 af slagsen at vælge imellem.

Irske film på Filmstriben


2. Jon Bang Carlsen på Filmcentralen

How to invent reality foto Jon Bang Carlsen

Er man mere til dokumentarfilm kan man på Filmcentralen se tre af Jon Bang Carlsens film, som alle udspiller sig på den grønne ø. Her kan man lære noget om kærlighed, Irland og Jon Bang Carlsens metode.

Tre film af Jon Bang Carlsen på Filmcentralen


3. "Sangen fra havet" i biografen

Song of the Sea

Foretrækker man at se film på det store lærred, er det også muligt at få lidt irsk stemning på den måde. Den Irsk-danske "Sangen fra havet" kan stadig opleves i danske biografer. Filmen var nomineret til en Oscar som bedste animationsfilm.

"Sangen fra havet" 


4. "The Pipe" i Cinemateket

the-pipe

I Cinemateket er der også fokus på Irland. Her kan man den 17. marts se den irske dokumentarfilm "The Pipe", som ikke handler om kridtpiber, men om olieledninger.

"The Pipe" i Cinematetek 


5. Øl og tosset adfærd

st-patricks-day

Man kan også vælge at droppe filmen for bare én dag og give efter for riverdance og underholdning med Tom McEwan (som dog er skots-engelsk) på Rådhuspladsen i København og store mængder øl rundt om på byens pubber.