Stahos Miraklet til Montreal

FESTIVAL. Det bliver i hovedkonkurrencen på den prestigefyldte Montreal World Film Festival, at Simon Stahos kærlighedsdrama "Miraklet" får sin verdenspremiere. Festivalen, der er en af verdens 14 A-festivaler, begynder den 22. august.

Simon Stahos kærlighedsdrama "Miraklet" med Sonja Richter, Ulrich Thomsen og Peter Plaugborg i hovedrollerne får verdenspremiere i hovedprogrammet på Montreal World Film Festival – en af verdens 14 A-festivaler.

I "Miraklet" befinder vi os i et lille puritansk landsbysamfund. Engang var Johanna (Sonja Richter) egnens bedste danser. Men det er 25 år siden, og i dag sidder hun lænket til en kørestol og lever et lidenskabsløst liv med sin mand, den stærkt troende præst Erik (Peter Plaugborg), og deres søn som hun elsker højere end alt andet. Hendes liv rystes imidlertid, da hun en dag står ansigt til ansigt med den eneste mand hun nogensinde har næret ægte kærlighed til - hendes tidligere dansepartner Jakob (Ulrich Thomsen), der vender tilbage til barndomsbyen for første gang i en menneskealder. Følelserne blusser op igen, og med ét står Johanna overfor et umuligt valg: Hun må vælge mellem sin familie og den mand hun elsker.

"Miraklet" er et trekantsdrama om kærlighedens magt og troens galskab, om fortrængte længsler og dansens helende kraft.

"Miraklet" er produceret af Jonas Frederiksen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut og distribueres af SF Film. Der er forventet dansk premiere 6. marts 2014.

"Miraklet" vil i hovedkonkurrencen være oppe imod bl.a. Per Flys svenske "Monica Z", der ligeledes får verdenspremiere i Montreal. "Monica Z" er koproduceret af det danske produktionsselskab Eyeworks Fine & Mellow med støtte fra Det Danske Filminsitut.

Montreal World Film Festival er en af Nordamerikas vigtige, ældre festivaler, og FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) klassificerer den i samme gruppe som festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig som én af 14 vigtige A-festivaler. Festivalen løber fra den 22. august til den 2. september.

 

For yderligere information