Stille liv modtager kritikerpris i Berlin

BERLINALE. Malene Chois debutspillefilm, 'Stille liv', modtager den internationale kritikerpris i Berlinalens Panorama-program, hvor den havde verdenspremiere sidste fredag.

Den såkaldte FIPRESCI-pris, som uddeles af en jury bestående af internationale filmkritikere, blev tildelt filmen fredag aften.

Malene Choi siger i forbindelse med prisen: "Jeg føler mig meget æret, og jeg vil gerne takke juryen for denne generøse anerkendelse og lykønske hele holdet, der gjorde denne film mulig. Personligt er jeg meget taknemmelig og rørt - som adopterede kommer vi fra en ydmyg begyndelse uden at vide, hvor vi kommer fra eller hvem vi kommer fra. Denne film handler om, hvordan det føles at være en krop, der ikke hører til, og om behovet for at høre til, og det betyder alt, at dette resonerer."

Instruktøren og Sissel Dalsgaard Thomsen har sammen skrevet manuskriptet til det stille drama, som kredser om transnational adoption og den svære dannelse af slægtskab i adoptivfamilier. I filmen bor Carl på sine forældres gård i Jylland, men han passer ikke ind og drømmer om at genetablere en forbindelse til sit fædrene land, Sydkorea. Cornelius Won Riedel-Clausen har sin første store rolle i filmen, mens Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen spiller hans adoptivforældre.

'Stille liv' får dansk premiere 13. april.

Tags: