Støtte til 10 nye computerspil

SPIL. DFI's Spilordning støtter projekt- og idéudvikling af 10 nye spil. Høj kvalitet, stor interesse for tablet-platformen og lige fordeling af erfarne kræfter og nye talenter er blandt kendetegnene på de genremæssigt vidt forskellige projekter.

Årets sidste ansøgningsrunde til DFI's Spilordning er nu afsluttet. Seks spil har fået projektudviklingsstøtte, og fire har fået støtte til idéudvikling.

I forhold til tidligere runder har der været lidt færre ansøgninger denne gang. Spilordningen har modtaget i alt 22 ansøgninger til projektudviklingsstøtte og 26 til idéudviklingsstøtte – til gengæld er kvaliteten ifølge spilredaktør Simon Løvind høj:

Fakta

Spilordningen støtter idéudvikling og projektudvikling til digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 millioner kroner i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder. Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret.

Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes. Læs mere om Spilordningen.

"Generelt er projekterne bedre og mere gennemarbejdede, når vi får dem ind nu. Vi får simpelthen færre, men bedre ansøgninger. Det siger noget om, at Spilordningens kriterier er ved at bundfælde sig i branchen, og at nye selskaber ser os som en vigtig mulighed for finansiering".

Halvdelen af de støttede spil kommer fra nye talenter, mens den anden halvdel har erfarne spilfolk bag sig.

En interessant tendens er også, at tablets som f.eks. iPad er blevet en populær spilplatform blandt ansøgerne. Fire af de seks projektudviklingsstøttede spil laves primært til tablets, mens de øvrige også har medtænkt tablets i udviklingen.

STØTTEDE SPIL - EFTERÅR 2012

DrGoo

Doctor Goo

Genre: Casual Physics puzzler
Platform: Smartphones og tablets
Producent: Kipper Digital I/S
Støttebeløb: DKK 202.500 (projektudvikling)

DOCTOR GOO er et humoristisk casual physics-baseret spil med puzzle elementer, hvor spilleren level for level udrydder sine modstandere ved at overhælde dem med en langsomt størknende goo, som var det lim fra en gigantisk limpistol. Den onde DOCTOR GOO vil overtage verdensherredømmet, og spilleren – som den villige håndlanger han er - skal udrydde så mange modstandere som muligt ved at trække fingeren over skærmen og dermed styre sin ”Goo dispenser 3000” på den snedige og svære måde, der, gør at på trods af den begrænsede mængde goo bliver alle modstandere fanget i den langsomt størknende masse.


 

Animal-Captain

Animal Captain

Genre: Puzzle / Småbørns-app
Platform: Tablets
Producent: camillaapps
Støttebeløb: DKK 142.916 (projektudvikling)

ANIMAL CAPTAIN er et puzzle spil til de mindste, nemlig målgruppen 3-5 år. Som kaptajn for båden, er det spillerens rolle at sørge for, at alle dyrene kommer med og bliver placeret i rum sammen, sådan at de - i fred og fordragelighed - kommer med på turen. De to planteædere Elefanten og Elgen kan fint enes på turen, men den hidsige gorilla og den iltre løve er ikke begejstret for hinandens selskab - og helt galt går det, hvis Anakondaen og Fåret skal bo sammen!


LetsDance

Let´s Dance - A Casual Game About Death

Genre: Skill & puzzle casual game
Platform: Tablets
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 350.000 (projektudvikling)

LET´S DANCE - A CASUAL GAME ABOUT DEATH har elementer af puzzle og stealth i sit gameplay og et univers med referencer til kulturhistoriske forestillinger om døden. Spilleren styrer den dansende figur Døden, der på sin vej ud for at høste sjæle, må snige sig rundt i skyggerne, for at folk ikke flygter bort. Fra sin plads i skyggen må spilleren regne ud, hvilken anledning der er til et pludseligt dødsfald: En død rotte i brønden, en stige som glider eller dæmningen, der pludselig springer op. De høstede sjæle samles bag den dansende Død, hvor de starter en kædedans og dermed gør det sværere at navigere uset rundt i byen og ikke mindst besværligt at undgå modstanderne, de nævenyttige frelsere som lægen, præsten eller de overjordiske skytsengle.


Machineers

Machineers

Genre: 2D puzzle adventure
Platform: Pc, Mac, Browser, tablet
Producent: Lohika
Støttebeløb: DKK 447.323 (projektudvikling)

MACHINEERS er et bygge- og konstruktionsspil til de 10-14 årige. Det har genreelementer af adventure/ puzzle spil og har desuden et læringspotentiale om mekanik og logisk tænkning. Spilleren styrer karakteren Zola, der er en ung pige, der gerne vil være "machineer" og arbejde i Haydens værksted. Det ligger midt i et tivoli, hvor forlystelserne konstant har brug for reparation. I en stemningsmættet, syret og komisk verden af skæve karakterer, tandhjul, remme og ledninger, skal spilleren vise hvad hun dur til, hjælpe tivoliets folk med de svære reparationer og opnå anerkendelse på værkstedet.


MyHorseStables

 

 

My Horse Stables

Genre: Hestespil, action, simulation
Platform: iOS
Producent: Apex - Virtual Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 420.000 (projektudvikling)

MY HORSE STABLES er et singleplayer spil om heste og ridning til iOS (iPod, iPhone, iPad). Spilleren skal lede et hesteinternat; modtage heste, pleje, behandle og træne dem og gradvist over tid opbygge et kendskab og tillidsforhold til hestene. En tillidsfuld og veltrænet hest kan deltage og vinde i konkurrencer i klassiske ridedicipliner, såsom spring, dressur og agility. Spilleren kan dog også blot bruge hesten til at ride rundt i et smukt og varieret landskab. De særlige begivenheder og steder kan selvfølgelig 'fotograferes' og deles med vennerne ved hjælp af sociale medier.


TheGentleman

 

 

The Gentleman

Genre: Rytme / musik
Platform: Tablets (iPad / Win Surface)
Producent: Space Time Foam ApS
Støttebeløb: DKK 650.238  (projektudvikling)

THE GENTLEMAN er et casual musik og rytmespil, der trækker på inspiration fra Hollywood-musicalens gyldne æra med elegante dansere som Fred Astaire og Gene Kelly. Spilleren har rollen som mekanikeren Chuck, der - for at modtage arven fra sin far: flyselskabet Debon Air - må bevise, at han kan begå sig som rigtig gentleman. Dette gør spilleren ved at bevæge sig dansende ned ad gaden og med overdreven musikalsk elegance time sine bevægelser til musikken. Med tiden skal han ikke alene vinde den skeptiske bestyrelse over på hans side, men også træde i karakter når ”the great depression" gør, at Debon Air må lægge profilen om.


FallOfPharao
 
 
 
 
 
 
 
 

Titel: FALL OF PHARAOH
Genre: Platform/Puzzle
Platform: Tablet
Producent: Unity Studios
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

 

FALL OF PHARAO er en puzzle-platformer til tablets, hvor spilleren skal overvinde den onde Pharaoh med forfædrenes hjælp og ved at bevæge sig mellem de forskellige tider, som er aflejret i væggenes inskriptioner.

TallTales
 
 
 
 
 
 
 
 

Titel: TALL TALES; HIGHWAY TO HEAVEN
Genre: Action adventure platform game
Platform: Tablet
Producent: Copenhagen Bombay
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

 

TALL TALES; HIGHWAY TO HEAVEN er et slapstick action-puzzle spil, hvor du må holde dig i live for at slippe ind i landevejsrøvernes himmel. Scenen er sat i år 1740 i en blanding af et Dick Turpin-univers og en magisk underverden, hvor guld vejer tungere end blod.

MrCube
 
 
 
 
 
 
 
 

Titel: MR. CUBE
Genre: Urban Live Action Adventure Game
Platform: Live event + Web + Interactive object
Producent: Obtentus
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

 

MR. CUBE er et digitalt understøttet eventyrspil for 3 - 15 deltagere, der foregår i byrummet. En avanceret kunstig intelligens er udviklet af The Cyborg Corporation og placeret i en kube. Vil det lykkes at stjæle Mr. Cube eller vil The Cyborg Corporation beholde supervåbenet?

Whitespace
 
 
 
 
 
 
 
 

Titel: WHITESPACEGenre: Multiplayer online arena  (DOTA)
Platform: PC
Producent: Meta Games I/S
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 

 

Whitespace er et multiplayer online action-arena spil i DotA genren.

To hold kæmper mod hinanden, og hvor hver spiller har sin optimerede funktion i kampen, der kan spilles i både første-  og tredjepersons perspektiv.