Støtte til tre nye danske spil

SPIL. DFI's Spilordning har netop givet støtte til projektudvikling af tre nye spil. Cape Copenhagen udvikler adventurespillet "Child" om to søskende på flugt fra en krig, Zaxis er i gang med det episodiske action-adventurespil "Fimbul" med udgangspunkt i nordisk mytologi og islandske sagaer, og Portaplay har fået støtte til real-time-tactics rumspillet "Tales From the Void".

Årets sidste ansøgningsrunde til DFI's Spilordning er nu afsluttet. Ud af 15 ansøgninger har tre spil fået projektudviklingsstøtte. Derudover har 30 projekter søgt om støtte til idéudvikling, hvoraf seks er udvalgt. Disse udmeldes inden jul.

Formålet med projektudviklingsstøtten er, at støtte de udviklingsfaser, der manifesterer sig i et færdigt koncept for spillet, der kan afprøves i en spilbar version med alle afgørende elementer til stede i fuld kvalitet (demo eller "vertical slice").

Spilordningen

Det Danske Filminstituts Spilordning støtter idé- og projektudvikling af digitale spil til børn og unge, jf. "Filmaftalen 2011-2014". Ordningen råder over i alt 20 millioner kroner i aftaleperioden.

Støttemidlerne fordeles ved to årlige ansøgningsrunder.

Ansøgningsfrister er i foråret og efteråret. Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Thomas Vigild og Chris Mottes. Læs mere om Spilordningen.

De tre projektudviklingsstøttede spil

Child

Child

Genre: Stealth exploration adventure
Platform: Konsol og PC/Mac
Producent: Cape Copenhagen

Spillet "Child" handler om en bror og søster på flugt under en ikke nærmere defineret krig – dog med træk fra anden verdenskrig. Spilleren har rollen som den ca. 6-årige lillesøster, der følges af den ældre bror – styret af computeren. Han hjælper hende, men forventer også, at lillesøster (spilleren) holder sig på sikker afstand af fare og sørger for at holde sig mæt og varm, så hun kan klare udfordringerne frem mod en plads i sikkerhed. Til tider udmattes hun og glider over i drømmesekvenser, der giver små spor til børnenes baggrund. Selv om spillerkarakteren er en 6-årig pige, er målgruppen fra 12 år og op.

TalesFromTheVoid

Tales From the Void

Genre: Real-time-tactics space game
Platform: PC/Mac, Wii U
Producent: Portaplay

"Tales From the Void" er et taktisk single-player spil med et surrealistisk twist. Spillet, der stilmæssigt er inspireret af tidlig SciFi, handler om at overleve en ufrivillig rumrejse til fjendtlige planeter og asteroider. Det absurde setup er en ubåd fra første verdenskrig, der – ved et fejlslagent eksperiment – er endt i et asteroidefelt i rummet. Her må besætningen nu bruge deres primitive dykkerudstyr som rumdragter og bruge deres taktiske snilde til at bekæmpe skumle rummonstre. Selve gameplayet er fokuseret på taktisk kamp i real-time, hvor der hele tiden skal tages højde for det lave tyngdefelt, der til hver en tid truer med at sætte spilleren i evigt kredsløb.

Fimbul

Fimbul

Genre: Graphic action adventure
Platform: PC/Mac/Linux
Producent: Zaxis

Det episodiske spil "Fimbul" tager udgangspunkt i den nordiske mytologi og de islandske sagaer. Spillet blander tre elementer: En rejse gennem et nordisk inspireret landskab, en uddybende fortælling om jætter og vikinger – fortalt i et skærmbaseret tegneserie-format – og dertil kampe mod jætter langt større end en selv. I første episode, "Kvældulvers saga", er den permanente Fimbul-vinter før Ragnarok allerede begyndt. Spilleren drager ud som Kvældulver på en rejse gennem Norden, efter at en jætte har smadret hans gård. På rejsen må han nedkæmpe fire jætter med hjælp fra en ravn og ved at kravle op på deres krop.

Læs mere om Det Danske Filminstitut / Spilordningen.