Susanne Bier i Berlin med spionserie

BERLINALE. Susanne Biers kommende engelsksprogede tv-serie "The Night Manager" er baseret på en John Le Carré-roman, men afviger dog fra sit forlæg på et væsentligt punkt: Bogens mandlige hovedrolle er skiftet ud med en kvinde. 

Olivia Colman ("The Lobster") skal spille hovedrollen som Burr i Susanne Biers nye BBC-serie "The Night Manager", der har verdenspremiere på Berlinalen i denne uge.

Ifølge Bier var det hele tiden planen, at rollen skulle besættes af en kvinde og ikke en mand som i John le Carrés oprindelige roman. "Vi mente, at der ville opstå en spændende kemi, hvis det var en mand og en kvinde, der udkæmpede den magtkamp, som hersker mellem karaktererne Roper og Burr," siger den danske instruktør til The Telegraph.

Ikke bare kønnet skulle gentænkes i Susanne Biers første tv-serie. Da Colman var gravid under optagelserne, blev graviditeten også tænkt ind i historien om eks-soldaten og natportieren Jonathan Pine, der hyres af efterretningsagenten Burr (Colman) til at infiltrere våbensmuglingsindustrien og udslette den højtprofilerede våbenhandler Richard Roper.

Kønsskiftet og graviditeten, mener Colman selv, er et forsøg på at opdatere fortællingen fra 1993, så den passer bedre til vores tid.

 

"The Night Manager" byder foruden Colman på et stjernespækket cast. Tom Hiddleston ("Only Lovers Left Alive", "Thor") spiller Pine, mens Hugh Laurie (fra tv-serien "House") ses i rollen som den skånselsløse Roper.

 

De to første afsnit af serien får verdenspremiere på Berlinalen, som afholdes i dagene 11.-21. februar. Her får serien selskab af "Bedre skilt end aldrig", en ny drama-komedie-serie af skaberne af biografsuccesen "All Inclusive", instruktør Hella Joof, hovedforfatter Mette Heeno og producer Mie Andreasen.

 

Kilde: The Telegraph