Talentfilm på Kortfilmens dag

KORTFILM. Filmcentralen og DRK fejrer årets korteste dag ved at vise kortfilm af nye danske talenter den 21. og 22. december.

Se kortfilm fra nye danske talenter, når Filmcentralen og DRK fejrer årets korteste dag med premierer på kortfilm fra New Danish Screen og Den Danske Filmskole. Filmcentralen har premiere på en række kortfilm den 21. december, mens DRK rydder aftenfladen den 22. december.

Kortfilm på DRK 22. december

Afvej

22. december kl. 20 på DRK
Tilgængelig på Filmcentralen

Marie, som er kræftlæge, forsøger at bevare en balance mellem sit krævende arbejde og sit familieliv med mand og børn derhjemme. Da hun opdager at hun er gravid, håndterer hun det med sin vanlige effektivitet. Men belastningen er alligevel større, end hun forudså, og hun må kæmpe for at holde sammen på sig selv og familien.

Kortfilmens dag

I Frankrig, Norge, Sverige, Tyskland, England, Canada og Italien har man i flere år fejret gode kortfilm på årets korteste dag.

Initiativet er ikke ejet af nogen, og alle, der ønske at fejre dagen, er meget velkomne til at være med.

"Afvej" er skrevet og instrueret af Malou Reymann. Tuva Novotny spiller hovedrollen som Marie, og de øvrige roller spilles af Benjamin KItter, Sebastian Teschemacher og Cornelia Palm Uldbjerg. Filmen er produceret af Line Sander Egede, René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra New Danish Screen.

Lulu

22. december kl. 20.50 på DRK
Tilgængelig på Filmcentralen

Lulu elsker Henrik. Hun er ikke i tvivl: 'Hvad venter vi på?' Hun er gallerist, og han er en af hendes største kunder. Henrik er også vild med Lulu, men er gift med Sophia, som han driver sit firma med. Henrik inviterer Lulu med til sit gods i Frankrig. Turen skal være deres, en begyndelse til noget nyt. Men i huset i Frankrig forstyrres idyllen, da Henrik og Sophias feminine søn, David, uventet dukker op for at holde læseferie fra sin kostskole. David higer efter sin fars anerkendelse, men i det skjulte er han intrigant og ondskabsfuld over for Lulu. Henrik vil ikke smide David ud, da Lulu beder ham om det. Ud af gensidig trods mod hinandens tilstedeværelse, starter Lulu og David en kamp om den samme mands kærlighed, og et særligt had/kærlighedsforhold opstår og tager dem på et eventyr, der får afgørende konsekvenser for dem alle tre.

"Lulu" er instrueret af Caroline Sascha Cogez og har manuskript af Caroline Sascha Cogez og Tone Mygind Rostbøll. På rollelisten er Malin Crépin, Jens Jørn Spottag, Andreas Holm Dittmer og Louis-Ronan Choisy. Birgitte Skov har produceret for SF Film og Flexus Film med støtte fra New Danish Screen.

Nylon

22. december kl. 21.35 på DRK
På Filmcentralen den 21. december

Til familiefødselsdag oppe i sin morfars hus i Sverige, fascineres den 17-årige Victor af sin smukke kræftramte tante, Isabel. Mens festlighederne fortsætter omkring ham, prøver Victor at komme tættere på Isabel, men han er for betaget til at registrere, hvor vagtsomt resten af familien betragter hende, og hvor utilregnelig hun er.

"Nylon" er instrueret af Jeanette Nordahl og har manuskript af Ingeborg Topsøe. På rollelisten er William Jøhnk Nielsen, Malin Crépin, Magnus Krepper, Ingela Olsson. Filmen er produceret af Nadja Nørgaard Kristensen for Electric Parc med støtte fra New Danish Screen.

Mordene på Katarina

22. december kl. 22.05 på DRK
Tilgængelig på Filmcentralen

Poul er blevet dumpet af sit livs kærlighed, Katarina. I sin nedtrykthed køber Poul den virtuelle Hkatarina, der er en eksakt kopi af Katarina. Hkatarina er et vidunder. Hun kan lave god mad, gøre rent og ikke mindst er hun villig til at dyrke sex lige så ofte, Poul ønsker det. Dertil kommer, at hun aldrig brokker sig. Hun er lige til at blive forelsket i. Poul har en lykkelig stund i sit reetablerede liv, indtil hans mor dør, og de virkelige følelser trænger sig på igen. Nu bliver Hkatarina genstand for Pouls indetrængte aggressioner, og han for afløb for dem ved at banke "hende" igen og igen. Det har en terapeutisk virkning på Poul, og det giver den virkelige Katarina et hint om, at der sker noget nyt med Poul. Hvad mon det er? Da Katarina dukker op igen, bliver virkeligheden ikke til at styre. Poul kidnapper Katarina, og nu forveksles Katarinaer, drøm og virkelighed for alvor."Mordene på Katarina" er instrueret af Kim Lysgaard Andersen og har manuskript af Sissel Dalsgaard Thomsen.

På rollelisten er Nicolai Dahl Hamilton, Laura Christensen, Elsebeth Steentoft og Rasmus Botoft. Filmen er produceret af Lars Feilberg for Filmberg med støtte fra New Danish Screen.

Riders

22. december kl. 22.40 på DRK
På Filmcentralen 21. december

35-årige Lars er en ledende rocker, der efter flere år i fængslet er blevet kristen. Han er ikke blevet missionsk og hellig, men han har fået et andet syn på livet, og hans nyvundne tro er noget, han skjuler for alle de andre indsatte. Det er en hemmelighed, som kun han, og fængselspræsten Eline kender. Da Lars bliver løsladt efter 8 år, har han besluttet sig for at forlade sin rockerklub. Men hans valg får dramatiske konsekvenser, ikke bare for Lars, men også for hans kone og søn. Lars' gamle rockerven Lennart er nemlig blevet chef for klubben i Lars' fravær, og Lennart vil ikke give slip på Lars. Lars må til sidst sætte livet på spil for at redde sin familie.

"Riders" er instrueret af Jesper Vidkjær Rasmussen og er skrevet af Rune Lunell og Jesper Vidkjær Rasmussen. På rollelisten er Henrik Vestergaard, Lars Topp Thomsen, Annika Aakjær og Maria Rich. Filmen er produceret af Jacob Jarek og Ditte Milsted for Profile Pictures med støtte fra New Danish Screen.

SIA

22. december kl. 23.10 på DRK

I dag tænkte jeg, at jeg ikke vil brændes når jeg dør (alligevel). Har ellers altid følt det var den mest renlige måde at gribe tingene an på. Først ild og så bare aske. Nu vil jeg gerne rådne, fortæres af små dyr, kompostere og blive til nærende jord... og måske en lille blomst og lidt græs.

"Min afgangsfilm 'Sia' handler om eksistensen som en evig cyklus af liv og død," fortalte instruktør Annika Berg i sommer i vores portrætter af årets afgangsinstruktører. "SIA" er produceret af Caroline Eybye for Den Danske Filmskole. Læs også vores interview med filmens fotograf Louise McLaughlin

Sorte måne

22. december kl. 23.40 på DRK

Middelalderen. På en klippeø langt fra fastlandet dør mændene én efter én. Sygdommen spreder sig, og det samme gør angsten for at mørkere kræfter er på spil. En stormfuld nat opsøges Anna af øens præst, som ængsteligt fortæller, at Annas datter på mystisk vis er flygtet fra fangenskab. Datteren beskyldes for at have haft forbindelse til samtlige af de syge mænd, og øens beboere retter nu opmærksomheden mod Anna, som mistænkes for at skjule hende. Anna må nu kæmpe for ikke at blive udstødt, men da hun pludselig opsøges af sin gådefulde datter, tvinges hun til at vælge: Skal hun beskytte sin datter eller tro på beskyldningerne og dømme sit eget barn til døden?

"Sorte måne" Kasper Skovsbøls afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. På rollelisten er Karen-Lise Mynster, May Simón Liefschitz, Anders Hove, Peter Plaugborg. Filmen er instrueret af Claudia Saginario på Den Danske Filmskole.

Læs interview med Kasper Skovsbøl og fotograf Catherine Pattinama Coleman

Kortfilm på Filmcentralen

Filmcentralen har til at lyse op på Vintersolhvervet samlet en række gode kortfilm, som man allerede kan dykke ned i her. Den 21. december tilføjer sitet en række nye kortfilm:

Nylon (se ovenstående)

Riders (se ovenstående)

Rodløs

Alex er en 14-årig drengepige, der arbejder på et mekanikerværksted og hænger ud med sine drengevenner. Hun udfordrer grænser og er identitetssøgende. Hendes adfærd provokerer, så der opstår en magtkamp, som får voldsomme konsekvenser for hende. Det tvinger hende til at forholde sig til sig selv på en ny måde.

"Rodløs" er instrueret af Kira Richards Hansen og har manuskript af Signe Søby Bech. Rosalina Krøyer, Frederik Winther Rasmussen, Ashcon Hamedi Nejad og Anne Sofie Espersen medvirker. Pelle Folmer og Thomas Gammeltoft har produceret for Gammeltoft med støtte fra New Danish Screen.

Rastløs

44-årige Tinna, der er eksmisbruger, har været igennem et veloverstået behandlingsforløb og vil nu vende om på sit liv. Hendes søn, Martin, der også er misbruger, sover på hendes værelse på halvvejshjemmet, hvor hun bor. Da Tinna mod al forventning får et arbejde på en café, beslutter hun at smide sin søn ud. Tinna prøver at passe ind på arbejdet, mens hendes søn plager hende om at sove hos hende, fordi han ikke har andre steder at gå hen. Martin møder op på caféen og de to har et opgør, der får skæbnesvangre følger.

"Rastløs er skrevet og instrueret af Asger Krøjer Kallesøe og har Sarah Boberg, Elliott Crosset Hove, Sophie Zinckernagel, Esben Dalgaard Andersen på rollelisten. Filmen er produceret af Maja Dyekjær for Fago Film med støtte fra New Danish Screen.

Rastloes

Machine

"Machine" er en animationsfilm om livet, som det leves i en nær samtid i et nostalgisk Europa. Vi følger John og Liz, et par i 30'erne, der kæmper for at holde sammen, efter at de har mistet deres barn i en tragisk ulykke.

Sunit Parekh-Gaihede har skrevet og instrueret. Peter Plaugborg, Marijana Jankovic, Kenneth Christensen og Noah Wassini lægger stemmer til. Filmen der er produceret af Søren Fleng og Sunit Parekh-Gaihede for Hydralab med støtte fra New Danish Screen.

Machine_450

paafilmcentralenbillede-alle