Thomas Vinterbergs Druk er udtaget til Toronto

FESTIVAL. Med sit fornemme Cannes-stempel kan Thomas Vinterbergs drama 'Druk' nu også se frem til sin fysiske verdenspremiere. Filmen er udtaget til den toneangivende Toronto Film Festival, der løber af stablen fra 10. til 19. september.

Thomas Vinterbergs 'Druk' blev i starten af juni udtaget til Cannes og modtog her festivalens fornemme stempel Official Selection, som vil ledsage filmen de kommende måneder, når den bliver vist i biografen og på festivaler.

Nu har Toronto Filmfestivalen (også kaldet TIFF) offentliggjort, at Vinterbergs drama om venskab, kreativitet og alkohol er udtaget til visning på årets festival, som dermed markerer filmens fysiske verdenspremiere. Den prominente nordamerikanske filmbegivenhed, der løber fra 10. til 19. september, afholdes i år både fysisk og digitalt, og antallet af udvalgte film er begrænset i forhold til tidligere år. Læs mere om TIFF 2020.

'Druk' er historien om fire gymnasielærere og venner, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser.

Vinterberg samarbejder med Mads Mikkelsen for første gang siden 'Jagten'. Mikkelsen ses i rollen som gymnasielæreren Martin, mens de øvrige tre hovedroller som Martins venner og kolleger spilles af Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe. I andre nøgleroller ses Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann og Susse Wold

'Druk' er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, og Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing producerer for Zentropa med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK og Det Svenske Filminstitut. Filmen er allerede solgt til mere end 30 territorier over hele verden.

Herhjemme får 'Druk' premiere den 24. september som åbningsfilm i Biografklub Danmark.

Sidste år vandt Feras Fayyads danskproducerede 'The Cave' en publikumspris på Toronto Filmfestivalen.