Tidlig interesse for ny Bille August-film

SALG. Flere lande har allerede købt Bille Augusts familie-drama "Stille hjerte", som han er ved at lægge sidste hånd på.

Bille August havde som bekendt stor succes med nære dramaer som "Pelle Erobreren" og "Den gode vilje", og det er den type film, han med "Stille hjerte" nu vender tilbage til. Den store omverden har allerede afgivet de første anerkendende nik, for på dette års Cannes-festival blev en promo-trailer for den endnu ufærdige film vist. Nu er "Stille hjerte" så solgt til nogle af de større internationalt anerkendte distributører Wild Bunch (Holland, Belgien og Luxembourg), Cirko Film (Ungarn), Atom Cinema (Taiwan) og Madman (Australien). 

Stærkt ensemble-cast

Det er det danske selskab LevelK, som står for filmens internationale rettigheder, og deres salgsdirektør Natja Rosner udtaler: "Det har været overvældende at opleve den kæmpe interesse og opmærksomhed, der har været omkring 'Stille hjerte' og i særdeleshed også omkring Bille August som instruktør. Vi er også endnu engang blevet bekræftet i, at det nære danske drama med stærkt ensemble-cast finder vej til køberne, også i projektets tidlige stadie."

"Stille hjerte" fortæller historien om en familie, der samles en sidste weekend for at tage afsked med deres mor, bedstemor, svigermor hustru og veninde, der på grund af en hastigt fremskridende sygdom, har besluttet at tage sit eget liv. På rollelisten er blandt andre Ghita Nørby, Morten Grundwald, Paprika Steen, Jens Albinus og Danica Curcic. 

"Stille hjerte" er produceret af Jesper Morthorst for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har endnu ikke fået en dansk premieredato.