Trailer fra underverden

TRAILER. Fenar Ahmads actiondrama "Underverden" får biografpremiere den 19. januar, og fra i dag kan man se traileren.

"Jeg har set en god film!" skrev en begejstret Kim Pedersen, formand for brancheforeningen Danske Biografer, for et par uger siden efter at have kigget med ved en tidlig visning af Fenar Ahmads actiondrama "Underverden". En dansk film, adrenalinfremkaldende og rørende, og med forrygende, men absolut realistiske action-scener, uddybede formanden i sit indlæg på bloggen på Filmmagasinet Ekkos website.

Fra i dag kan alle se med i traileren til "Underverden", der er Fenar Ahmads anden spillefilm.

Dar Salim spiller den succesrig hjertekirurg, Zaid, med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse. Sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand. Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden.

Stine Fischer Christensen har rollen som kæresten, og skuespillerholdet består desuden af Ali Sivandi, Jacob Lohmann, Roland Møller og Dulfi Al-Jabouri.

Fenar Ahmad har gennem flere år lavet kortfilm på Filmværkstedet i København og har været på filmuddannelsen Super16's instruktørhold. Han spillefilmdebuterede i 2014 med "Ækte Vare" og har modtaget internationale priser for både den og sine kortfilm.

Læs om Fenars vej til debutspillefilmen

Profile Pictures, der har produceret, er af de fremadstormende unge produktionsselskaber. Med kun fem år på bagen har selskabet satset på debuterende eller nyere instruktører. Inden for godt et halvt år bliver det til fire spillefilmpremierer. I september var det Rasmus Heisterbergs spillefilmdebut, "I blodet", og allerede den 1. december inviterer Profile Pictures igen til spillefilmdebut med Ali Abbasis gys, "Shelley". Efter premieren den 19. januar på Fenar Ahmads "Underverden" byder selskabet i maj på manuskriptforfatter Jens Dahls debut som instruktør med spillefilmen "3 ting", der har Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollerne.

Profile Pictures' producere Jacob Jarek, Ditte Milsted, Caroline Schlüter Bingestam og Thor Sigurjonsson står også bag andre typer produktioner som Sun Hee Engelstoft dokumentar "No Regrets", Anders Gustafssons kortfilm "Lukas & the Aspies" og sidste års islandsk-dansk koproducerede Cannes-vindende spillefilm, "Rams"/" Blandt mænd og får".

"Underverden" er støttet af Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Trailer

Underverden_plakat_Launch_2