enda

Fenar Ahmad

(1981 – )

Født 1981, Tjekkoslovakiet. Fenar Ahmad kom til Danmark i 1986 som irakisk flygtning. Uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super16 i 2010.

På Super16 lavede han blandt andet ungdomsdramaet 'Megaheavy' (2009), der blev udtaget til Berlinalen, og som vandt en Robert for årets bedste korte fiktion.

Ahmad debuterede som spillefilminstruktør med 'Ækte vare' (2014), som havde premiere på CPH PIX og blev vist på London Filmfestival. Hans anden spillefilm, hævndramaet 'Underverden' (2017), fik gode anmeldelser og solgte over 173.000 billetter. 'Valhalla' (2019) er hans tredje spillefilm.

Ahmad har også instrueret dokumentarfilm og musikvideoer.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Valhalla 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Det sorte kapitel 2019 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Underverden 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Ækte vare 2014 Instruktion, Casting DK/Spillefilm
Thorshammer 2010 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Den perfekte muslim 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Megaheavy 2009 Instruktion, Manus, Stills DK/Kort fiktion
Rejsecirkus 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Climaniacs 2009 Instruktion Antologi
Mesopotamia 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Nice To Meet You 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Paragraf 15 2007 Instruktørassistent DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Honorable Mention 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Megaheavy
Special Mention 2010 Edinburgh International Film Festival 2010 Megaheavy
Grand Prix 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Megaheavy
Bedste børne- og ungdomsfilm 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Megaheavy
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Underverden
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2017-10-05 Underverden
Austin Fantastic Fest 2017-09-21 Underverden
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2017-09-14 Underverden
Montreal Fantasia Int Film Festival 2017-07-13 Underverden
Moscow Int. Film Festival 2017-06-22 Underverden
Berlinale 2017-02-09 Underverden
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Underverden
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Ækte vare
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Ækte vare
London Film Festival 2014-10-08 Ækte vare
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 Ækte vare
Guanajuato International Film Festival 2014-07-25 Ækte vare
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Ækte vare
Malmö, BUFF 2011-03-15 Megaheavy
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Megaheavy
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Megaheavy
Guanajuato International Film Festival 2010-07-23 Megaheavy
Seoul International Youth Film Festival 2010-07-08 Megaheavy
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 Megaheavy
Edinburgh International Film Festival 2010-06-16 Megaheavy
Seattle International Film Festival 2010-05-20 Megaheavy
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Megaheavy
Berlinale 2010-02-11 Megaheavy
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Mesopotamia
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.