enda

Fenar Ahmad

(1981 - )

Født 1981, Tjekkoslovakiet. Fenar Ahmad kom til Danmark i 1986 som irakisk flygtning. I 2010 blev han uddannet fra den alternative filmskole Super16, hvor han blandt andet lavede ungdomsdramaet "Megaheavy" (2009), der blev udtaget til Berlinalen, og som vandt en Robert for årets bedste korte fiktion. Ahmad har også instrueret dokumentarfilm og musikvideoer.


Ahmad debuterede som spillefilminstruktør med "Ækte vare" (2014), en film om en ung fyr, der drømmer om at blive rapper, som havde premiere på CPH PIX. Hævndramaet "Underverden" (2017), med blandt andre Dar Salim, er hans anden spillefilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Valhalla 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Det sorte kapitel 2019 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Underverden 2017 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Ækte vare 2014 Instruktion, Casting DK/Spillefilm
Thorshammer 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Rejsecirkus 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Climaniacs 2009 Instruktion Antologi
Den perfekte muslim 2009 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Megaheavy 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Mesopotamia 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Nice To Meet You 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Paragraf 15 2007 Instruktørassistent DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Honorable Mention 2010 Stockholm International Film Festival 2010 Megaheavy
Special Mention 2010 Edinburgh International Film Festival 2010 Megaheavy
Grand Prix 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Megaheavy
Bedste børne- og ungdomsfilm 2010 Odense Internationale Film Festival 2010 Megaheavy
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Cairo International Film Festival 2017-11-21 Underverden
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Underverden
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2017-10-05 Underverden
Austin Fantastic Fest 2017-09-21 Underverden
Helsinki Film Festival 2017-09-14 Underverden
Montreal Fantasia Int Film Festival 2017-07-13 Underverden
Moscow Int. Film Festival 2017-06-22 Underverden
Berlinale 2017-02-09 Underverden
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Underverden
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Ækte vare
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Ækte vare
London Film Festival 2014-10-08 Ækte vare
Helsinki Film Festival 2014-09-18 Ækte vare
Guanajuato International Film Festival 2014-07-25 Ækte vare
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Ækte vare
Thessaloniki International Short Film Festival 2012-12-12 Megaheavy
Saguenay International Short Film Festival 2012-03-14 Megaheavy
Györ Mediawave Festival, Visual Art Found. 2011-06-02 Megaheavy
Barcelona, Mecal International Short Film Festival 2011-04-08 Megaheavy
Malmö, BUFF 2011-03-15 Megaheavy
Balkankult Fondacija 2011-02-01 Megaheavy
Prague Short Film Festival 2011-01-19 Megaheavy
Leuven Short Film Festival 2010-12-04 Megaheavy
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Megaheavy
Bergen Nordisk Panorama 2010-09-24 Megaheavy
Calgary International Film Festival 2010-09-24 Megaheavy
BUSTER 2010-09-09 Megaheavy
Seoul Chungmoro International Film Festival 2010-09-02 Megaheavy
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Megaheavy
Guanajuato International Film Festival 2010-07-23 Megaheavy
Seoul International Youth Film Festival 2010-07-08 Megaheavy
Kosice Art Film Festival 2010-06-18 Megaheavy
Los Angeles Film Festival 2010-06-17 Megaheavy
Edinburgh International Film Festival 2010-06-16 Megaheavy
Toronto World Wide Short Film Festival 2010-06-01 Megaheavy
Seattle International Film Festival 2010-05-20 Megaheavy
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Megaheavy
The Northern Wave Int. Film Festival 2010-03-05 Megaheavy
Berlinale 2010-02-11 Megaheavy
Clermont-Ferrand Marché Du Film Court 2010-02-01 Megaheavy
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Mesopotamia
Sydney 2009-07-02 Mesopotamia
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.