Fenar Ahmad filmatiserer Valhalla

PRODUKTION. Fenar Ahmad er i gang med optagelserne til eventyrfilmen ’Valhalla’. Manus er skrevet i et samarbejde imellem instruktøren og Adam August. Der er forventet premiere 10. oktober 2019.

Efter ’Underverden’ retter Fenar Ahmad nu sit filmiske fokus mod en mytisk fortid med aser, jætter og fabeldyr. ’Valhalla’ bliver en live-action eventyrfilm baseret på Peter Madsens legendariske tegneserie fra 1979 og tegnefilmen af samme navn fra 1986.  

I filmen kommer vikingebørnene Røskva og Tjalfe på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok. 

Roland Møller fører an som tordenguden Thor og Dulfi Al-Jabouri som Loke, mens musikproduceren Reza Forghani debutterer som den frække jætte Quark. Som de to vikingebørn ses Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth, og så vender Sanne Salomonsen tilbage til dansk film for første gang i 35 år – denne gang i rollen som Ælde. I de øvrige roller medvirker bl.a. Asbjørn Krogh Nissen som Odin, Jacob Lohmann som Tyr, Stine Fischer Christensen som Frigg, Andreas Jessen som Balder, Ali Sivandi som Skrymer, Patricia Schuman og Bjørn Fjæstad som børnenes forældre.

Fenar Ahmad har selv skrevet manuskriptet sammen med Adam August, som han også skrev ’Underverden’ med. Filmen fotograferes af Kasper Tuxen og klippes af Kasper Leick. Musikken komponeres af Jens Ole Wowk McCoy og Peter Grant er production designer. 

’Valhalla’ produceres af Jacob Jarek for Profile Pictures i koproduktion med Nordisk Film, Bacon OSL/Bulldozer Film (Norge) og Netop Films (Island). Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Åke Sandgren, Danmarks Radio, Copenhagen Film Fund, Film i Skåne, Nordisk Film & TV Fond, Icelandic Film Center & RUV.

Filmen har et budget på 34,3 mio. kr. og distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution. Der er forventet dansk biografpremiere 10. oktober 2019.