Trier skal til Cannes

CANNES 2018. Lars von Triers 'The House that Jack Built', der følger en seriemorder og hans gerninger gennem 12 år, er udtaget til Cannes Festivalen til det officielle program uden for konkurrence. Hermed er det første gang siden 2011, at Trier har en film i Cannes.

Cannes Festivalen har torsdag den 19. april offentliggjort, at Zentropa og Lars von Triers 'The House that Jack Built' er udtaget til det officielle program, hvor den deltager uden for konkurrence. Festivalen, der i år afholder sin 71. udgave, løber fra 8. til 19. maj.

Sidst Trier deltog i Cannes, var i 2011 med 'Melancholia'. Med udtagelsen af sin nye film er det 10. gang, den danske instruktør har en film i hovedprogrammet. Trier vandt Guldpalmen for musicalen 'Dancer in the Dark' i 2000, hvor også Björk modtog prisen for bedste kvindelige skuespiller. 

Trier har desuden vundet priser i Cannes for debutspillefilmen 'Forbrydelsens element' (1984), 'Europa' (1991) og 'Breaking the Waves' (1996), mens 'Antichrist' (2009) og 'Melancholia' (2011) affødte priser til hhv. Charlotte Gainsbourg og Kirsten Dunst for bedste kvindelige skuespillere.

Triers seneste film, 'Nymphomaniac', deltog i sin lange version, første del, på Berlin Filmfestivalen i 2014. Anden del blev vist på Venedig Filmfestivalen.

Matt Dillon og Bruno Ganz i tæt parløb

'The House that Jack Built' følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord, han begår, er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

Matt Dillon ses i hovedrollen som Jack, og Verge spilles af Bruno Ganz. Desuden medvirker blandt andre Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Riley Keough og Siobhan Fallon Hogan. 

Trier har skrevet manuskript til filmen, som bygger på hans og Jenle Hallunds ide. Zentropa producerer, og en stor del af holdet er kendt fra Triers tidligere film, blandt andre producer Louise Vesth, fotograf Manuel Alberto Claro, klipper Molly Malene Stensgaard og medklipper Jacob Schulsinger, scenograf Simone Grau Roney og lyddesigner Kristian Eidnes Andersen.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, Copenhagen Film Fund og DR, blandt flere andre.

'The House that Jack Built' distribueres i Danmark af Nordisk Film og får dansk biografpremiere i efteråret 2018.

Cannes Festivalen har allerede udmeldt en stor del af deres program. Festivalen afholdes 8.-19. maj. Se mere på festival-cannes.com.

Få overblik over danske film til Cannes over årene.

Danske film og koproduktioner i Cannes 2018

Official Selection – Out of Competition

  • 'The House that Jack Built' af Lars von Trier / produceret af Louise Vesth for Zentropa

Koproduktioner med dansk deltagelse

  • 'Border' af Ali Abbasi (Un certain regard) / dansk koproduktion: Nina Bisgaard for Meta Film
  • 'Birds of Passage' af Ciro Guerra (Directors' Fortnight) / dansk koproduktion: Katrin Pors for Snowglobe
  • 'Petra' af Jaime Rosales / (Directors' Fortnight) / dansk koproduktion: Katrin Pors, Eva Jakobsen og Mikkel Jersin for Snowglobe