Trier trailers

LARS VON TRIER. Juledag får "Nymphomaniac" premiere i de danske biografer. Men hvilke film er det nu, Lars von Trier har instrueret? Se trailers for alle hans film gennem årene.

Nymphomaniac (2013)

Den ældre charmerende ungkarl Seligman finder en kold vinteraften Joe tævet til ukendelighed i en gyde. Han tager hende med hjem for at pleje hende, mens han spørger ind til hendes liv. Han lytter intenst, imens Joe igennem otte kapitler fortæller sin overdådige og saftige livshistorie rig på associationer og pludselige indskydelser.

 

 

Melancholia (2011)

Justine og Michael fejrer deres bryllup med en luksuriøs fest hos Justines søster Claire. Justine forsvinder gentagne gange fra festen på slottet, men dukker op igen, og virker deprimeret. I mellemtiden er planeten Melancholia på vej mod Jorden. "Melancholia" er en psykologisk katastrofefilm om verdens undergang.

 

 

Antichrist (2009)

En psykiater og hans kone har mistet deres lille søn og er i dyb sorg ovenpå tragedien. De tager til "Eden", deres afsides beliggende hytte, for at komme videre i livet og redde deres forhold. Men de mister kontrollen, da den omkringliggende natur griber ind.

 

 

Direktøren for det hele (2006)

En konfliktsky chef i en IT-virksomhed har opdigtet en fiktiv direktør. Medarbejderne i virksomheden har således aldrig mødt direktøren. Nogle islandske købere af firmaet insisterer på at møde "direktøren", og den fungerende chef ser sig nødsaget til at hyre en arbejdsløs skuespiller til rollen.

 

 

Manderlay (2005)

"Manderlay" begynder, hvor "Dogville" slap, da Grace og hendes far forlader byen. De ankommer til plantagen Manderlay i det sydlige USA, hvor de sorte ansatte lever, som om slaveriet stadig eksisterer. Og det under så urimelige forhold, at Grace er nødt til at gribe ind.

 

 

Dogville(2003)

For at kunne blive i Dogville, hvor Grace søger tilflugt fra nogle gangstere, må hun hjælpe indbyggerne med forskellige praktiske gøremål. Grace erfarer på grummeste vis at den næstekærlighed, hun har fundet i Dogville, er yderst relativ, da eftersøgningen af hende skærpes. Filmen er optaget på et stort scenegulv.

 

 

Dancer in the Dark (2000)

Filmen er en opsigtsvækkende, kontroversiel blanding af kras melodrama, klaustrofobisk socialrealisme og moderne musical. Selma, en troskyldig tjekkisk emigrant, arbejder på fabrik i en lille amerikansk by. Hun skjuler, at hun er ved at blive blind og sparer hemmeligt op til en øjenoperation til sin svagtseende søn.

 

 

Idioterne (1998)

En gruppe unge mennesker har fundet sammen om et projekt: at finde deres indre idiot. De optræder som 'spassere', når de færdes ude i samfundet, og nyder ellers bare livet sammen i Stoffers onkels store villa i Søllerød - en villa, der ellers stod tom, fordi Stoffer skulle forsøge at sælge den for onklen.

 

 

Breaking the Waves (1996)

Filmen blev Triers store internationale gennembrud. Filmen er det helt store melodrama om den unge skotske kvinde Bess og hendes kærlighed til sin elskede mand Jan. Han invalideres i en arbejdsulykke, og i forsøget på at redde sin elskede, ofrer Bess sig seksuelt til fremmede mænd.

 

 

Europa (1991)

Amerikaneren Leo Kessler, hvis forældre var tyske, ankommer til Tyskland efter sammenbruddet i 1945. På togrejser gennem landet bliver Leo vidne til opløsningen. Han møder Katharina, datter af jernbaneselskabets direktør, som er tvunget til at samarbejde med de allierede, men begår selvmord. Katharina er i høj grad interesseret i Leo. Det viser sig imidlertid, at hun har tilknytning til de såkaldte varulve, en gruppe fanatiske nazister, der gennemfører terroraktioner mod de allieredes besættelsestropper.

 

 

Epidemic (1987)

En film om en film. I en slags rammehistorie prøver en instruktør og en manuskriptforfatter at udarbejde et filmmanuskript på fem dage. Historien drejer sig om en pestepidemi, der hastigt spreder sig, så læger må overtage magten. Samtidigt er en epidemi ved at sprede sig i virkelighedens verden.

 

 

Forbrydelsens element (1984)

Politimand Fisher genoptager en kriminalsag, som hans politilærer Osborne tidligere har arbejdet med. Nogle små piger blev dræbt, da de gik og solgte lodsedler. Osborne mistænkte en vis Grey, men hævder nu, at han ikke længere eksisterer. Alligevel følger Fisher sporene efter Grey, og et uhyggeligt mønster tager form.