Tro Håb Afghanistan på tv

PREMIERE. Jens Pedersens dokumentarserie "Tro Håb Afghanistan" følger fem afghanske børns indsats for at skabe et værdigt liv på trods af krigens trængsler. Hele serien kan ses på DR Ultra fra på mandag.

I "Faridullahs fridag" arbejder den intelligente og ambitiøse Faridullah sammen med sin far på den lokale murstensfabrik, for at familien kan blive gældfri. I "Laylas melodi" drømmer Layla om at få lov til at gå i skole og spille musik, men frygter at hendes mors tilbagevenden betyder, at hun skal giftes væk, og i "Asadaghas hjerte" må Asadagha kæmpe for at overleve, da hans onkel ikke længere har råd til at have ham og hans to små søstre boende.  

I Jens Pedersens dokumentarserie "Tro Håb Afghanistan" følger vi i fem afsnit Faridullahs, Laylas, Asadaghas, Machgans og Walis forsøg på at skabe et værdigt liv på trods af krigens trængsler i Afghanistan.   

Tro Håb Afghanistan på DR Ultra

"Faridullahs fridag"
Mandag d. 10. feb. kl. 17.45

"Laylas melodi"
Mandag d. 10. feb. kl. 18.10

"Asadaghas hjerte"
Tirsdag d. 11. feb. kl. 17.45

"Machgans vilje"
Onsdag d. 12. feb. kl. 17.45

"Walis ven"
Torsdag d. 13. feb. kl. 17.45

"Det er historier, der fokuserer på børnenes evne til at finde sig en plads i verden ved selv at handle og ved at nægte at lade sig opsluge af den offerrolle, der ellers ligger lige for," siger instruktøren i et interview bragt i anledning af dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam sidste år.  

Læs hele interviewet "Afghanistans mælkebøttebørn"

Første afsnit i serien, "Faridullahs fridag", bliver vist på DR Ultra mandag den 10. februar kl. 17.45.

"Tro Håb Afghanistan" er produceret af Jakob Gottscahu for Pedersen & Co. med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Undervisningsmateriale for 3.-10. klasse

På Filmcentralen Undervisning kan man finde et omfattende undervisningsmateriale tilknyttet "Tro Håb Afghanistan". Undervisningsmaterialet er målrettet 3.-10. klasse og består af:  

  • Afsnittet "Om filmene", der indeholder handlingsreferater og elevkommentarer til filmene.
  • Afsnittet "Instruktørens kommentar", hvor instruktør Jens Pedersen fortæller om børnene i filmene.
  • Opgaveforslag til indskoling, mellemtrin og udskoling
  • Tre tema-afsnit, der går i dybden med emnerne "Her er mit liv", "Meddigtning og moddigtning" samt "Erindringer og mindesmærker".
  • Elevark, der knytter sig til opgaveforslag og tema-ark.

Filmene og undervisningsmaterialet er oplagt til fagene dansk, historie og samfundsfag og berører emner som børns rettigheder og vilkår, nationale og internationale konflikter og konsekvenser af krig. Opgaverne fokuserer bl.a. på identifikation og indlevelse, fordi filmene viser børneliv, der er helt anderledes end danske elevers hverdag.

Filmene og undervisningsmaterialet er tilgængelige på filmcentralen.dk fra den 17. februar med Uni-login.

Trailer