TV 2-premiere på Håbet

PUBLIC SERVICE PULJEN. Christian E. Christiansen har instrueret 'Håbet' efter manuskript af Ina Bruhn og med støtte fra Public Service Puljen. Se med fra 1. december, når TV 2 blænder op for serien for hele familien om den unge Marie, der søger efter sin forsvundne sømandsfar.

Umiddelbart efter julekalenderen lørdag den 1. december er der på TV 2 premiere på miniserien 'Håbet', en fortælling fra 1899 om familie, frigørelse og om at finde sig selv.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale for 2015-2018'. Puljens midler er på 46,75 millioner kroner om året, heraf 6,75 millioner kroner om året til regionale produktioner.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer med vægt på programmernes originalitet, betydning og kvalitet.
 

I centrum af serien i fire afsnit spiller debuterende Anine Lindvig den modige 15-årige Marie, der leder efter sin far, som er sømand. Samtidig forsøger hun at passe på sine to små søskende. De bor sammen på børnehjem, og deres far har ikke været hjemme i tre år. Alle undtagen Marie tror, han er død. Så ofte hun kan, sniger hun sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af faren i håbet om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham. En morgen kommer det smukke fragtskib Haabet til byen – et skib, der ender med at bringe de tre søskende ud på en oplevelsesrig rejse til Norge og Island. 

'Håbet' udspiller sig i en æra, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: de store sejlskibes tid omkring år 1900. 'Håbet' er blandt andet optaget på Fyn i en række havnebyer og på historiske steder.

Bertil Smith og Ella Daisy Anthony-Collins spiller de to søskende. Derudover medvirker blandt andet Kirsten Olesen, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind, Jon Lange og Albert Rudbech Lindhardt. 

Christian E. Christiansen er seriens instruktør, og Ina Bruhn har skrevet manuskript. Jonas Bagger har produceret serien hos Zentropa Episode for TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstitut via Public Service Puljen på 8,9 mio. kr samt med støtte fra Creative Europe og Film Fyn. 

Premiere på 'Håbet'

Hvad: Dramaserie i 4 afsnit

Hvor: TV 2 

Hvornår: Første afsnit sendes 1. december kl. 20.35