enda

Christian E. Christiansen

(1972 - )

Instruktør. Født 14/12 1972 i Danmark. Christiansen er uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje i 2001 og har arbejdet som producer på flere danske produktioner, indtil han i 2006 debuterede som instruktør med "Råzone".

Han har siden instrueret adskillige danske spillefilm, blandt andet 'Dig og mig' (2008), 'ID:A' (2011) og 'Lev stærkt' (2014). Til tv har han instrueret anden sæson af 'Dicte' (2014), 'Gidseltagningen' (2017) og miniserien 'Håbet' (2018).

Christiansen skrev dansk filmhistorie i 2011, da hans Hollywood-debut "The Roommate" blev den første dansk-instruerede film, der gik direkte ind som nr. 1 på den amerikanske biografhitliste. "Where the Devil Hides" (2014) er hans anden Hollywood-film.

Christiansen blev Oscar-nomineret for kortfilmen "Om natten" (2007), hvis historie han udviklede til spillefilmlængde i 'Dig og mig'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gidseltagningen 2017 Instruktion Tv-serie
The Devil's Hand 2014 Instruktion U/Spillefilm
Lev stærkt 2014 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Instruktion Tv-serie
Tarok 2013 Teknisk instruktør DK/Spillefilm
The roommate 2011 Instruktion U/Spillefilm
ID:A 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Zoomerne 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Dig og mig 2008 Instruktion DK/Spillefilm
Mikkel og guldkortet 2008 Instruktion Tv-serie
Mikkel & guldkortet 2007 Instruktion
Om natten 2007 Instruktion DK/Kort fiktion
Råzone 2006 Instruktion, Idé DK/Spillefilm
Nynne 2005 Produktion DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Line producer DK/Spillefilm
Gabriels ord 2002 Hospital Orderly, Produktionsleder DK/Kort fiktion
Monsteret 2002 Producer DK/Kort fiktion
Leïla 2001 Nils' ven, Indspilningsleder-assistent DK/Spillefilm
Gottlieb 2001 Producer DK/Kort fiktion
Postkort fra Mars 2001 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Ilddaab 1999 Producer DK/Kort fiktion
Olsen-bandens sidste stik 1998 Arkivarassistent, Produktionsassistent DK/Spillefilm
Portland 1996 Runner DK/Spillefilm
Sidste time 1995 Finn DK/Spillefilm
Sort Hjerte 1995 Location manager DK/Kort fiktion
Juletestamentet 1995 Produktionsassistent Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
European Children´s Film Prize 2010 Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 2010 Zoomerne
Childrens Jury - Prize 2010 Vienna International Children's Film Festival 2010 Zoomerne
Robert, Bedste Kvindelige Birolle 2007 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2007 Råzone
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2014-11-06 Lev stærkt
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Lev stærkt
Filmfestival Oostende 2014-09-12 Lev stærkt
Munich Fantasy FilmFest 2014-08-20 Lev stærkt
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Lev stærkt
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2014-05-30 Lev stærkt
Berlinale 2014-02-06 Lev stærkt
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Lev stærkt
Rotterdam, International Film Festival 2014-01-22 Lev stærkt
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Råzone
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2012-04-05 ID:A
Stuttgarter Kinderfilmtage 2011-11-17 Zoomerne
Ljubljana International Film Festival 2011-11-09 Zoomerne
Beijing International Film Festival 2011-04-23 Zoomerne
Augsburger Kinder Filmfest 2011-03-31 Zoomerne
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2010-12-06 Zoomerne
Vienna International Children's Film Festival 2010-11-13 Zoomerne
Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 2010-09-27 Zoomerne
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Zoomerne
Malmö, BUFF 2010-03-16 Zoomerne
Montreal International Children's Film festival 2010-02-27 Zoomerne
Mumbai Int. Film Festival for Documentary, Short and Animation Films 2010-02-03 Om natten
Kolkata Film Festival 2009-11-10 Dig og mig
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Dig og mig
Distributørvisning 2009-09-24 Zoomerne
Skip City International D-Cinema Festival 2009-07-10 Dig og mig
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Dig og mig
Leuven Short Film Festival 2008-11-29 Om natten
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Om natten
Hong Kong, indpanda international short film festival 2008-07-17 Om natten
Danske Filmskole, Den 2008-06-02 Råzone
Copenhagen Night Film Festival 2008-03-28 Om natten
Antwerpen European Youth FF of Flanders 2008-02-02 Råzone
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2008-01-05 Råzone
Istanbul TURSAK Film Festival 2007-12-14 Råzone
Tallinn Black Nights Film Festival 2007-11-30 Råzone
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Råzone
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Råzone
Sarajevo Film Festival 2007-08-17 Råzone
Distributørvisning 2007-05-01 Nynne
Distributørvisning 2007-04-26 Nynne
Distributørvisning 2007-04-13 Nynne
Berlinale 2007-02-08 Råzone
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Råzone
Bratislava International Film Festival 2006-12-01 Nynne
BUSTER 2006-09-08 Råzone
Bucheon International Fantastic Film Festival 2006-07-13 Nynne
Berlinale 2006-02-09 Nynne
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Nynne
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.