Uafhængig opfølger til Råzone

PRODUKTION. Christian E. Christiansen skal instruere "Lev stærkt" med Cyron Melville, Jakob Oftebro, Danica Curcic og Caspar Fomsgaard i de bærende roller.

Syv år efter "Råzone" havde succes i de danske biografer i 2007, er holdet bag filmen tilbage med en uafhængig opfølger. Filmen optages de næste fem uger i Aarhus og forventes at få biografpremiere næste forår.

Hvor "Råzone" fulgte et slæng unge kvinder, er det nu de unge mænds tur. Gaderæs, alkohol og hurtig kærlighed er alt sammen noget, der kan sparke liv i en rastløs og adrenalinhungrende vennegruppe. Men kombinationen får fatale konsekvenser, da Nikolaj og hans bedste ven Martin med speederen i bund slår en ung pige ihjel. Martin ryger i fængsel, og Nikolaj går fri. Ramt af skyldfølelse vil Nikolaj gøre alt for at hjælpe Martin videre, men kærligheden kommer i vejen, da Nikolaj forelsker sig i Martins drømmepige og tvinges ud i et voldsomt dilemma

Christian E. Christiansen er tilbage i Danmark efter at have instrueret sin anden Hollywood-film "Where the Devil Hides", som får amerikansk biografpremiere til efteråret. I 2011 skrev han dansk filmhistorie, da hans Hollywood-debut "The Roommate" blev den første dansk-instruerede film, der gik direkte ind som nr. 1 på den amerikanske biografliste.

Manuskriptet til "Lev stærkt" er skrevet i samarbejde mellem Christian E. Christiansen og Morten Dragsted, som også skrev "Råzone" sammen. Filmen er produceret af Zentropa Entertainments ved Louise Vesth, Senia Dremstrup og Jakob Balslev med produktionsstøtte på 5,7 mio. kr. via Markedsordningen. Beløbet inkluderer regional støtte på 1,2 mio. kr.

Der er dansk premiere i foråret 2014.